Subota, 13.05.2006.

OBILJEžAVANJE TRAGEDIJE HRVATSKOG NARODA U BLEIBURGU

Sutra se procesijom i svetom misom obilježava tragedija stradanja hrvatskoga naroda u Bleiburgu. Odlazak prema autrijskom gradiću najavile su brojne udruge iz Domovinskog rata Cetinskog kraja, kulturno umjetnička društva i drugi.
Udruga veterana Domovinskog rata kao nositelj organizacije najavljuje odlazak i djevojaka u narodnim nošnjama. Polazak je u 23 sata ispred restorana Vreba u Hrvacama.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE

Danas i sutra u crkvi čudotvone Gospe Sinjske dijelit će se sakrement potvrde ili krizme .Danas je sakramente podijelio generalni vikar naše nadbiskupije don Ivan čubeli,ć a nedjeljno slavlje s krizmanicima podijelit će i pastoralni vikar nadbiskupije monsinjor Drago šimundža

SVEčANOST U žUPI KARAKAšICA

U župi u Karakašici u četvrtak je počela trodnevna pobožnost u čast Svetog Leopolda Bogdana Mandića zaštitnika župe. Posljednji dan trodnevnice pobožnost i sveto misu predvodi fra Ivan Akrap, dok će sutra vanjska proslava početi procesijom ispred crkve u 10 sati, a predvoditi će je fra Gabrijel Jurišić.

"TJEDAN CRVENOG KRIžA"

Gradsko društvo Crvenoga križa Sinj u sklopu obilježavanja tjedna Crvenog križa priredio je jutros za svoje sugrađane besplatno mjerenje krvnoga tlaka i šečera u krvi. Akcija je počela jutos od 9 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Planski se po rasporedu odvijaju akcije darivanja krvi na području Cetinskog kraja, ali i šire gdje je uključen sinjski Crveni križe kaže voditelj crvenog križa Ante Omrčen.

IZBORI ZA čLANOVE MJESNIH ODBORA GRADA TRILJA

U nedjelju 14. svibnja u Trilju će se održati izbori za članove 21 mjesnog odbora koji obuhvaćaju ovaj grad na Cetini. Predsjednik izbornog povjerenstva Stipe Roguljić ističe kako će birališta biti otvorena od 7-19 sati uz poznate kandidacijske liste.

DRžAVNO NATJECANJE U MUšIčARENJU

Na predjelu Begovac na Cetini jutros je počelo Državno natjecanje u mušičarenju.
Sutra će se na Cetini na predjelu Begovac ispod Vukovića vrila održati natjecanje ribolovaca mušičara u nazivu Vrlika kup. Domaćin druženja je športsko ribolovna udruga šaran iz Vrlike koja najavljuje početak takmičenja u 9 sati. Ribolovci će se natjecati i u nedjelju u cjelodnevnom terminu.

SPORT

U središtu športskog vikenda svakako je poslijepodnevni početak konjičke sezone memorijalom dr. Franje Tuđmana koji će se održati na sinjskom hipodromu. Organizator ove velike priredbe je galopski klub Mustang iz Glavica, a suorganizator Hvidra Split. Veliku pomoć pružili su Ministarstvo prosvjete znanosti i športa, županija Grada i drugi pojedinci i ustanove. Biti će odrtžane 4 trke, a izdvajamo onu na 1800 metara tj. memorijalnu utrku u čast prvog hrvatskoga predsjednika.

VRIJEME

Tijekom jutra na području Cetinskog kraja bilo je sunčano i vedro vrijeme. Jutarnje temperature kretale se između 9-16 stupnjeva. Meteorolozi ističu kako se u nastavku dana očekuje vedro i još toplije s temperaturom i do 23 stupnja Cezijeva.