Petak, 13.05.2005.

"DANI OTVORENIH VRATA" U VOJARNI KULA U SINJU

U sklopu programa "Dani otvorenih vrata " u vojarni Kula u Sinju do 14 sati organiziran je Taktičko tehnički zbor. Na istom se prikazuje izobrazba časnika i mogućnost zasnivanja vojne karijere, sustav za simulacijsku obuku, trenežeri za protuoklopnu borbu, sustav MILES 2000 , te pješačko naoružanje i oprema. Posjet taktičko-tehničkom zboru bit će dozvoljen svim zainteresiranim građanima.

OTVOREN PREUREđEN PROSTOR ZA RTG U DOMU ZDRAVLJA SINJ

U županijskom domu zdravlja - Ispostavi Sinj danas je upriličeno svečano otvaranje preuređenog prostora RTG-a s novim RTG uređajem kao i preuređeni prostor hemodijalize. Vrijednost ulaganja je oko 2,5 milijuna kuna, a svečanosti je nazočio i župan Splitsko-dalmatinski Kruno Peronja te ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Miran Propadalo.

GODIšNJICA BLEIBURšKE TRAGEDIJE

Povodom 60-godina obilježavanja bleiburške tragedije i križnih puteva , razoružanoj hrvatskoj vojsci i civilima koji su ubijeni bez suda, večeras u Bleiburg u večernjim satima na poziv hrvatskog sabora i počasnog bleiburškog voda odlaze i članovi Viteškog alkarskog društva u čijem će izaslanstvu biti 10 alkara s alkarskim momcima, te nekoliko članova Uprave društva. Oni će u svečanim odorama prisustvovati komemoraciji.
...

MISNO SLAVLJE U TURJACIMA

Jučer poslije podne u prepunoj crkvi sv.Ante u Turjacima održano je veliko misno slavlje povodom dovršetka radova na obnovi crkve i crkvenog dvorišta.
...

OBAVIJEST ZA VINOGRADARE

Iz poljoprivredno - savjetodavne službe splitsko-dalmatinske županije javljaju poljoprivrednicima da su uvjeti za razvoj plamenjače povoljni pa stoga preporučavaju vinogradarima da zaštite vinograde protiv plamenjače i pepelnice. Preporuča se upotreba sistematičnih pripravaka Mikal, Rival, Viner, Matador i Ridomil gold.

LIKOMED VETERINA DANAS VRšI LARVICIDNU DEZINSEKCIJU

Likomed Veterina obavještava kako će još danas na području grada obavljati larvicidnu dezinsekciju. Postupak će obuhvatiti kritične točke uz potoke , stajaće vode, gradske fontane, parkove, gradsko groblje i kanale oborinskih voda.

SPORT

U vrlo zanimljivoj utakmici prve županijske nogometne lige i sinjskog kraja jučer su u Glavicama nogometaši Glavica i Tekstilca odigrali svoj susret 1:1

Danas su prema Rovinju otputovale odbojkašice Sinja na kvalifikacijski turnir za ulazak u prvu B ligu kao prvakinje druge odbojkaške lige Jug.

VRIJEME

Prevladava sunčano uz malo do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura do 24 stupnja Celzijeva