Srijeda, 13.04.2016.

Učenici iz Drniša posjetili Hit radio

Učenici od 3. razreda OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš PŠ Gradac sa svojom razrednicom Sandrom Goretom i defektologinjom Majdom Zovko posjetili su danas Hit radio.

Učenici su a velikim uzbuđenjem dočekali, kako kažu, trenutak da mogu vidjeti kako je to na radiju. Mali gosti s drniškog područja imali su priliku vidjeti kako se stvara program na radiju, te kako se puštaju pjesme u radijski eter.

Na odlasku su poručili kako će svojim kolagama u školi prepričati kako im je bilo lijepo bilo u Sinju, u kojem su, osim Hit radija, posjetili Crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske i Muzej Sinjske alke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Filmu Alka srebrna plaketa WorldMediaFestivala


Dokumentarno-igrani film Alka dobio je srebrnu plaketu u kategoriji dokumentarno-dramskog programana WorldMediaFestivala u Hamburgu.

Prema riječima Vladimira Brnardića, urednika dokumentarnog programa HTV-a te jednog od scenarista, film Alka dobio je srebrnu plaketu u kategoriji dokumentarno-dramskog programa WorldMediaFestivala.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Modri kavez u Gradskom kinu Sinj


U Gradskom kinu Sinj u četvrtak (14. travnja 2016. godine) s početkom u 20 sati prikazat će se dokumentarni film Modri kavez mlade hrvatske redateljice Brune Bajić.

Modri kavez dokumentarni je prikaz života pomoraca i njihovih obitelji, njihovih emocija, profesije ispunjene nesigurnošću i konstantnim odlascima i dolascima, nebrojenim pustolovinama i odgovornosti. U nizu pomorskih priča pojavit će se i ona Nikice Mrđena, sinjskog pomorca.

Redateljica je film posvetila svom ocu koji je kao kapetan broda na morskim putovanjima proveo 30 godina, a kroz 12 posebnih, a opet duboko povezanih pomorskih priča dočarala je ovaj težak i izazovan životni poziv.

Film se prema portalu dokumentarni.net nalazi među 10 najboljih dokumentarnih hrvatskih filmova u 2015. godine, a dosada se prikazivao diljem Hrvatske (Split, Rijeka, Dubrovnik, Zagreb, Mljet, Lastovo, Korčula, Zadar)
IZVOR: WWW.FERATA.HR