Ponedjeljak, 13.04.2015.

Udruga Franak poziva na mirni prosvjed

Udruga Franak organizira mirni prosvjed koji će se održati u Zagrebu u subotu, 25. travnja.
Tim povodom pozivaju sve članove Udruge s područja Sinja i Cetinske krajine, kao i ostale građane koji imaju kredite u francima, da se odazovu i sudjeluju u mirnom prosvjedu. Iz Udruge Franak poručuju kako su osigurali besplatan prijevoz do Zagreba.
Za prijave i ostale informacije građani se mogu javiti Stipi Labroviću na broj mobitela 091/517-4284, najkasnije do petka, 17. travnja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Premijera ‘Novčanika’ Bore Leeja

U sinjskom gradskom kinu sutra u 20 sati i 15 minuta premijerno će biti prikazan najnoviji film Bore Leeja ‘Novčanik’.
Novi uradak sinjskog samoukog glumca i redatelja Borisa Ivkovića – Bore Leeja, je akcijska priča s primjesama komedije. Govori o sinu Bore Lee-ja, koji je u tučnjavi sa susjedom izgubio novčanik. Film je sniman na lokacijama u Sinju, Ruduši, izvoru Gorućice i Sinjskom polju, a i ovoga puta uz Boru se pojavljuju članovi njegovog Teama.
Svi oni koji ne stignu na sutrašnju premijeru, film ‘Novčanik’ mogu pogledati i u srijedu, također od 20 sati i 15 minuta. Cijena ulaznice je 20 kuna, a može se kupiti prije početka prikazivanja filma na blagajni kina.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gospi Sinjskoj hodočastli vjernici Župe i Svetišta Gospe Lurdske iz ZagrebaPovodom 300. obljetnice, u subotu 11. travanja, u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske hodočastili su vjernici Župe i Svetišta Gospe Lurdske iz Zagreba.
Oko dvjesto hodočasnika u pratnji svojih svećenika župnika fra Nikice Ajdućića, gvardijana fra Mate Matića te bogoslova fra Ante Bešlića i fra Maria Leme, kao domaćin Svetišta primio je gvardijan fra Petar Klapež koji ih je upoznao s poviješću Svetišta i proslavom obljetnice. Misno slavlje predvodio je fra Mate Matić a preko mise je pjevao Mješoviti zbor Gospe Lurdske. U poslijepodnevnim satima hodočasnici su s fra Nikicom molili pobožnost križnog puta prema Gospinom gradu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR