Srijeda, 13.04.2011.

Sinjske mažoretkinje kod gradonačelnika



Dana 13. travnja 2011. godine Gradonačelnik Ivica Glavan u Gradskoj vijećnici upriličio je primanje za Sinjske mažoretkinje koje su na Državnom prvenstvu u Čakovcu ostvarile ukupnu pobjedu osvojivši 15 zlatnih, 6 srebrnih i 3 brončane medalje u raznim natjecateljskim kategorijama. Na Prijemu je, uz čestitke za ostvarene uspjehe, uručio prigodne darove, a posebnu nagradu Gradonačelnik je dodijelio voditeljici mažoretkinja Vesni Jukić-Bračulj.

Priopćenje sinjskog HSLS-a

Sinjski ogranak HSLS-a uputio je priopćenje za javnost povodom akcije 'Posao na mojoj strani', koja se provodila protekla dva tjedna. U priopćenju, koje potpisuje Izvršni odbor HSLS-a – ogranak Sinj, stoji:
‘Sinjski HSLS je vrlo uspješno proveo akciju ‘POSAO NA MOJOJ STRANI’. Prikupljeno je preko 1100 potpisa podrške incijativi da prvo zaposlenje bude oslobođeno svih poreza, prireza i doprinosa tijekom prve godine rada. Ovom akcijom HSLS je promovirao svoju politiku pozitivnih akcija usmjerenih vodećim problemima društva.
Uz Sinjski ogranak akciju su uspješno proveli ogranci u Trilju i Dicmu. Predsjednici sva tri ogranka obilježili su završetak akcije na sinjskoj pijaci u prisutnosti članova stranke i građana Sinja.
HSLS zahvaljuje svim građanima koji su potpisali ovu peticiju sa ciljem zapošljavanja mladih i rješavanja nezaposlenosti kao vodećeg problema našeg društva.’
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježena 21. obljetnica HDZ-a Sinj



Jučer je svečeno obilježena 21. godišnjica od osnutaka HDZ-a u Sinju i Cetinskom kraju. Nakon polaganja vjenaca i paljenja svijeća kod biste dr. Franje Tuđmana, prvog Hrvatskog predsjednika i prvog predsjednika HDZ-a, na trgu koji nosi njegovo ime, svečanost je održana u hotelu Alkar. Među brojnim članovima i sipmatezerima stranke bili su visoki stranački dužnosnici sa županijske i državne razine. Izaslanik predsjednice HDZ-a i predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, dopredsjednik HDZ-a i ministar Božidar Kalmeta, saborski zastupnik Ivan Šuker, župan Ante Sanader, predsjednik županijskog HDZ-a Kruno Peronja, predstavnici općinskih i gradskih organizacija HDZ-a s područja županije, predvođeni čelnikom splitskog HDZ-a dr. Dujom Marasovićem.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kino danas

Danas i sutra u sinjskom gradskom kinu se prikazuje američki vestern 'Čovjek zvan Hrabrost'. Film se prikazuje u 20 sati i 15 minuta.
Uloge: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin
Režija: Joel i Ethan Coen
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Danas će se odigrati susreti 4. HNL - jug. Otočki OSK u 17 sati na svom terenu dočekuje Gusara iz Komina, a u isto vrijeme u Vinjanima se sastaju Vinjani i Glavice. Otočanima je ovaj susret od velike važnosti jer im pobjeda i nova tri boda daju kakvu - takvu garanciju da će izbjeći opasnu zonu, gdje su klubovi koji se bore za ostanak u ovom ligaškom društvu. Nogometaši Glavica su u puno boljem položaju nego otočani. Trenutno su na 4. mjestu i pozitivan razultat učvrtstio bi ih u gornjem dijelu tablice 4. HNL - jug.


Od danas do 20.travnja 2011. u Sinju će boraviti ragbi reprezentacije Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Izraela, u uzrastu U-18.
Reprezentacije u Sinju borave u okviru Europskog ragbi prvenstva, skupina D. Natjecanje će se, po turnirskom sistemu, odvijati 15. i 18. travnja na ŠC 'Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić'. Otvaranje natjecanja biti će u petak, 15. travnja, u 16 sati. Domaćin natjecanja, ispred Hrvatskog ragbijaškog saveza, je Ragbi klub "Sinj" koji će svojim gostima pružiti sve uvjete kako bi se natjecanje održalo na visokom nivou.
'Ovo je velika čast i obaveza za naš klub koji ugošćuje jedan ovakav međunarodni događaj. Zasigurno je da će sport i ragbi biti zajednički nazivnik koji će osigurati dobre rezultate i lijepo druženje, s kojega će sudionici ponijeti ugodne uspomene iz Sinja i Hrvatske', kazao nam je predsjednik RK Sinj Tomislav Budimir.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer su policijski službenici PP Sinj provedenim kriminalističkim izvidima  utvrdili  osnovanu sumnju kako je 56-godišnjakinja od sredine 2006.godine u obiteljskom stanu na području Sinja,  gdje stanuje s majkom i sestrom, na zajedničkom stepeništu i hodniku zgrade protivno propisima sakupljala i odlagala razni otpad. Nadalje, tijekom 2011.godine prikupljeni otpad odlagala je i u obiteljski stan i time majku i sestru  dovela  u ponižavajući položaj. Navedena je uz odgovarajuću kaznenu prijavu privedena istražnom sucu Županijskog suda.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Zbog jake bure autocestom A 1 na dijelu između čvorova Sveti Rok i Maslenica te državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački voze samo osobna vozila.

Paškim mostom i Jadranskom magistralom (D 8) od Novog Vinodolskog do Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, dodatno je zabrana za dostavna te vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Oprezno vozite po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlju, osobito u Gorskom kotaru zbog snijega.
IZVOR: HAK
...