Utorak, 13.04.2010.

Javni pozivi iz Grada

Grad Sinj je objavio Javni poziv za prijam vježbenika-volontera i Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za kredite iz Programa poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2010. godinu. Opširnije...

Radnici Autoprijevoza Ante Buljan i Branko Norac Kljajo na poziv predsjednika RH Ive Josipovića, sinoć su oko 21 sat prekinuli štrajk

Radnici Autoprijevoza Ante Buljan i Branko Norac Kljajo na poziv predsjednika RH Ive Josipovića, sinoć su oko 21 sat prekinuli štrajk. Predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika Ante Buljan kazao je kako osjeća da se odlaskom delegacije Sinja na razgovor s predsjednikom nešto pomaknulo s mrtve točke. Na sastanku u Zagrebu delegacija Sinja upoznala je predsjednika Ivu Josipovića s problemima vezanim za kršenje radničkih i sindikalnih prava u Autoprijevozu. Predsjednik Josipović pozvao je mjerodavne državne institucije da riješe probleme u ovoj tvrtci.
Nakon razgovora s predsjednikom delegacija Sinja sastala se i s državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem koji je kazao kako su istražne radnje vezane za kaznene prijave u Autoprijevozu završene, te da je za pretpostaviti kako će se ići na podizanje optužnica. Novi sastanak sazvan je za četvrtak kada će delegaciju iz Sinja primiti premijerka Jadranka Kosor.

20 godina od osnutka HDZ na području Cetinskog kraja

Danas, 13. travnja,  se obilježava 20 godina od osnutka HDZ na području Cetinskog kraja. Na svečanoj sjednici koja će se održati u gradskom kinu u 19 sati nazočiti će glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić

Obavijest

Drugi sastanak predstavnika Udruga za osnivanje Mreže udruga Grada Sinja održat će se u srijedu 14.4.2010.g. u prostorijama gradskog društva Crvenog križa Sinj.
Predloženi Dnevni red:
1. Nacrt Statuta Mreže Udruga Grada Sinja
2. Nacrt Pravilnika o učlanjivanju u Mrežu
3. Nacrt programa rada za 2010.g.
4. Utvrđivanje datuma održavanja Osnivačke skupštine Mreže udruga Grada Sinja
5. Razno
Pozivaju se Udruge s područja Grada Sinja da prisustvuju sastanku i pridruže se inicijativi osnivanja Mreže Udruga Grada Sinja.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, te duž Jadranske magistrale (D 8) i na cestama u gorju zbog mogućih odrona. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici.

Jak vjetar usporava vožnju (80 km/h) na dionici autoceste A6, Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog redovnog održavanja do 18 kroz tunel Mala Kapela, a do 20 sati kroz tunel Dubrava na autocesti A1, prometovat će se dvosmjerno desnom tunelskom cijevi.
S poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je zaustavni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HAK