Petak, 13.04.2007.

MINISTAR DRAGAN PRIMORAC U SPLITU

Ministar Primorac u Splitu je predstavio projekt novih pedagoških standarda Ministarstva znanosti, prosvjete i športa, kojem je cilj ukidanje treće smjene u školama, a nakon toga i prelazak na rad u jednoj smjeni. Vlada Republike Hrvatske će u ovaj projekt uložiti gotovo milijardu kuna iz državnog proračuna i zajma Svjetske banke. županija splitsko - dalmatinska dobila je 127 milijuna kuna za izgradnju dvije srednje škole i dogradnju jedanaest osnovnih škola. U projekt su uključene osnovne škole Trilj i Kamašnica iz Otoka, u kojima će se dograditi i opremiti 10, odnosno 9 učionica. Na području Grada Sinja za sada samo jedna škola sa svojim područnim školama radi u jednoj smjeni i to Oš Ivana Lovrića. Neke područne škole povremeno rade i u tri smjene.

PREDAVANJE

U organizaciji Udruge Studenti Cetinske krajine u Sinju će se danas održati predavanje o upisima na fakultete i Noć studenata. Tema predavanja su Bolonjski proces, Upisi na fakultete te smještaj i prehrana studenata, a dijelit će se i informativne brošure i letci.
Predavanje će se održati u dvorani franjevačkog samostana s početkom u 19,00 sati. Gosti će biti studenti i profesori sa splitskog i zagrebačkog sveučilišta.
Nakon predavanja, u caffe baru Gajo, održat će se Noć studenata na koju su pozvani svi maturanti.
Suorganizator je Mladež HDZ-a Sinj.

17. OBLJETNICA HDZ U TRILJU I VRLICI

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u nedjelju će ponovno posjetiti Cetinsku krajinu. Naime, u nedjelju se obilježava 17. obljetnica postojanja HDZ-a u Trilju i Vrlici.
Na svečanoj sjednici Gradskog odbora Trilj, koja će se održati u gradskom kinu s početkom u 17,00 sati, uz predsjednika Sanadera govorit će i drugi visoki dužnosnici HDZ-a, a u zabavnom programu nastupit će Gradska limena glazba Trilj, klapa Trilj i Tamburaški orkestar đeram iz Vinkovaca.
Svečana sjednica Gradskog odbora HDZ-a u Vrlici održat će se u gradskom kinu s početkom u 12,00 sati.

POčINJE UPIS DJECE U JASLICE-VRTIć

U ponedjeljak, 16. travnja počinje upis djece u jaslice - vrtić za 2007./08. godinu. Pri upisu djeteta u predškolsku ustanovu potrebno je priložiti preslike rodnog lista, zdravstvene iskaznice i kartona cijepljenja djeteta, liječničko uvjerenje, potvrdu o statusu roditelja - za zaposlene roditelje preslik radne knjižice kao dokaz o zaposlenosti; za roditelje studente potvrdu visokoškolske ustanove; preslik osobnih iskaznica oba roditelja; te ostale dokaze radi utvrđivanja prioriteta. Prednost pri upisu imaju djeca invalida domovinskog rata ako je drugi supružnik zaposlen, djeca oba zaposlena roditelja i drugi prema kriterijima Pravilnika o upisu. Za djecu koja već pohađaju vrtić, potrebno je obnoviti upis kod odgojitelja. Prijave za upis djece primat će se do 08. svibnja 2007. godine, svakim radnim danom u vremenu od 09,00 do 12,00 sati te utorkom od 14,00 do 18,00 sati u vrtiću Maslačak na štaliji u ulica Kneza Branimira 14.

PREDUPIS DJECE U O.š. FRA PAVLA VUčKOVIćA I IVANA LOVRIćA

Osnovne škole fra Pavla Vučkovića i Ivana Lovrića obavijestile su o predupisu školskih obveznika u prvi razred osnovne škole. Upisi će se vršiti od 16. do 30. travnja, svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati.
U prvi razred upisuju se djeca koja su do 1. travnja navršila 6 godina života. Upisati se mogu i djeca koja do toga roka nisu navršila šest godina života, ako na zahtjev roditelja, odnosno staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djece utvrdi da dijete može pohađati školu, te isto odobri Ured državne uprave Splitsko - dalmatinske županije.

OBAVIJEST IZ UVDR CETINSKOG KRAJA IZ HRVACA

Udruga veterana Domovinskog rata Cetinskog kraja iz Hrvaca 12. svibnja organizira putovanje u Bleiburg, na svečanost obilježavanja bleiburške tragedije.
Zahvaljujući pomoći općinskog poglavarstva i brojnim sponzorima osigurani su besplatan prijevoz i ručak.
Prijave se vrše u zgradi općine Hrvace, u okolnim župnim uredima, te na broj 098/170-15-91.

KONCERT

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske večeras će se održati uskršnji koncert Zbora splitskih liječnika pjevača. Njihovi gosti će biti sopranistice Neli Manuilenko i Sanja Erceg Vrekalo, tenori Sveto Komenović- Matošić i Stefan Kokoškov i bariton Ratomir Kliškić. Početak koncerta je u 20,00 sati.

KONCERT

U nedjelju, na mali Uskrs, u crkvi Svetoga Luke u Otoku Dječji i Mješoviti zbor župe Svetoga Luke održat će se tradicionalni Uskršnji kooncert. Početak je u 19,00 sati.

SPORT

Danas se nastavlja turnir «Uskrsni zeko» za rukometašice rođene 94. i 96. godine.

Večeras košarkaši Alkara u šibeniku igraju u 18 sati susret A1 košarkaške lige protiv šibenika

Iz vikenda izdvajamo sutrašnji susret Junaka u Pločama u okviru 3. Hrvatske nogometne lige te nastavak drugoligaškog rukometnog natjecanja.