Četvrtak, 13.04.2006.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Na zahtjev 11 vijećnika sinjske vladajuće koalicije Preporod u Gradskoj vijećnici održava se 9. izvanredna sjednica Gradskoga vijeća, a jedina točka dnevnoga reda je informacija o negativnim konotacijama u hrvatskoj javnosti na održanu izbornu skupštinu Viteškog alkarskog društva. Gradsko vijeće bi, kako nam je istaknula tajnica grada Nataša Poparić, trebalo donijeti zaključak kojim bi se i Vijeće kao najviše gradsko tijelo ogradilo od izjava člana, u ostavci, Viteškog alkarskoga društva Luke Podruga.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Za 14 sati sazvana je i 25. sjednica Gradskoga poglavarstva na kojoj će se razmatrati 13 točaka dnevnog reda. Izdvajamo Prijedlog Zaključka o odabiru najpovoljnije ponude po ograničenom prikupljanju ponuda za vršenje usluga projektiranja fekalne kanalizacije u nogostupu lijeve strane Filipa Grabovca, Prijedlog Zaključka o rspisivanju javnog nadmetanja radova izgradnje nogostupa s odvojkom oborinskih voda, regulacijom bujice, fekalne kanalizacije uz lijevu stranu iste ulice.

Programom održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Sinja za tekuću godinu u održavanju nerazvrstvnih cesta između ostalih radova održavanja predviđena je prometna signalizacija i trake za usporavanje prometa tzv. ležeći policajci.
Prometna signalizacija obuhvaća izmjenu dotrajale i ugradnju nove vertikalne signalizacije, obnavljanju postojeće horizontalne i postavljanje potrebne opreme na cesti.
Trake za usporavanje prometa postavile bi se na gradske ulice prema zahtjevima građana uz prethodnu provjeru opravdanosti postavljanja.
Uz postavljanje ležećih policajaca građani u ulicama Karajkova lokva u Sinju i Vukasovića ulica u Brnazama zatražili su izmjenu postojećih policajaca manje visine.
Na sjednici gradskoga poglavarstva znat će se rezultati javnog nadmetanja za ustupanje radova održavanje javne rasvjete u tekućoj godini. Poglavarstvo će danas donijeti i odluku o odobravanju rada prodavaonicama i drugim oblicima trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima na dane državnih blagdana.
Na sjednici će biti i izvješće upravnog odjela za društvene djelatnosti o natječaju za stipendiranje studnata lošijeg imovinskoga stanja. Gradsko poglavarstvo zaprimilo je 37 prijava studenata.

"VELIKI TJEDAN"

Danas je Veliki četvrtak dan kada se katolički vjernici prisjećaju dana Isusove posljednje večere kada je ustanovljena euharistija, sakrament pričesti i svetoga reda. Obred Isusove posljednje večere u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske počinje u 19 sati, poslije obreda pjevati će se Gospin plač , dok je u 23 sata GETSEMANSKA ura kod Isusova groba.


U župi Hrvace obredi Velikoga četvrtka počinju u 18 sati potvrđuje tamošnji župnik fra Frano Bilokapić. Veliki Petak je spomen Isusove muke i smrti. Zapovjedni je post i nemrs. Obredi u našem svetištu počinju u 19 sati, a u 18 sati u župi Hrvace.
Poslije obreda u sinjskom Svetištu biti će pokornička procesija s Presvetim sakramentom uobičajenim putem. Nakon procesije pjevat će se tradicionalni "ispovidite se". Obredi završavaju blagoslovom s Presvetim sakramentom.
Na Veliku Subotu dan je mira i tišine te se u crkvi ne obavljaju nikakvi obredi do uskrsnog bdijenja koje u svim crkvama naše župe počinju u 20 sati. Blagoslov uskrsnih jela biti će nakon obreda na Veliku Subotu i poslije svih svetih misa na Uskrs.

AKCIJA UDRUGE "NOVI PUT"

Udruga za prevenciju i pomoć u riješavanju problema ovisnosti Novi Put kao još jedan doprinos u riješavanju problema ovisnosti na našem području podijelila je edukativno -informativnu brošuru koja pod nazivom "Izaberi pravi put " koja objašnjava problematiku zlouporabe droga i bolesti ovisnosti te daje informacije o radu Udruge. Brošure su podijeljene svim učenicima srednjih škola i gimnazija te ljekarnama u gradu, liječničkim ordinacijama te Gradskoj knjižnici u svrhu prevencije bolesti ovisnosti.

VRIJEME

Danas će biti oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Temperatura zraka između 14 i 16 stupnjeva Celzijevih.

OBAVIJEST

Centar za izobrazbu pilota parajedrilice\"Pegaz\" vrši upis novih članova te
zaljubljnika slobodnog letenja.
Plan obuke možete vidjeti na stranicama škole Pegaz.Prijave primamo do
20.4.2006.