Petak, 13.03.2020.

Premijer Plenković: Zatvaraju se sve škole u Hrvatskoj

 
Iako je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u priopćenju za javnost jutros istaknuo kako škole i vrtići nastavljaju s radom, premijer Andrej Plenković nakon toga je izvijestio kako se u ponedjeljak, 16. ožujka zatvaraju sve škole u Hrvatskoj.

Naime, nakon sastanka s Nacionalnim stožerom i ministrima, premijer Plenković obratio se novinarima.

‘Cijeli svijet je u ratu protiv virusa. Odgovornost svakog građanina je bitna disciplina koja će utjecati na širenje epidemije. Pozivam sve na odgovornost i pažljivo slušanje uputa i svih stručnjaka o javnom zdravstvu. Stožer će nastaviti sa svim svojim aktivnostima kao i dosad, dvaput dnevno u 9 i u 16. Ministar Zdravko Marić nakon ovog sastanka ima sastanak s gospodarstvenima, s predstavnicima maloprodajnih lanaca, kako bismo građanima uputili poruku da nema razloga za paniku, za stvaranje zaliha u mjerama koje su disproporcionalne. Svi razmišljaju o prekidu škola. Naši zdravsteni stručnjaci kažu da je izrazito mali postotak zaraženih ispod 20 godina. No, djeca su posebno bitna, pa ćemo od ponedjeljka na dva tjedna prekinuti nastavu za osnovne i srednje škole’, kazao je premijer Plenković.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sazvana 29. sjednica sinjskog Gradskog vijeća

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Anđelko Bilandžić sazvao je 29. sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati u srijedu, 18. ožujka s početkom u 17 sati. Na Dnevnom redu sjednice naći će se 17 točaka. Između ostalog, gradski vijećnici zauzet će stav povodom učestalih samozapaljenja autobusa tvrtke Promet Sinj i time posredno ugroženoj sigurnosti prijevoza putnika, učenika i studenata s područja Grada Sinja. Raspravljat će se i o Rješenju o razrješenju i imenovanju u stalnim radnim odborima Gradskog vijeća, o programu rada Gradskog vijeća za 2020. godinu kao i o prijedlogu izmjena i dopuna Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i dogradonačelnika za vrijeme profesionalnog obavljanja dužnosti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR