Srijeda, 13.03.2013.

Poziv iz KUS-a na Info dan

Pozivamo sve zainteresirane na Info dan gdje ćemo vas informirati o radnjama vezanim za projekt kandidature Splita za Europsku prijestolnicu kulture 2020.U ovom projektu sudjeluje Sinj kao grad partner, uz gradove Trogir, Šibenik, Mostar, Stari Grad, Hvar, Pag, Supetar, Zadar, Korčula, Ston, Solin. Ključ odabira gradova partnera je materijalna i nematerijalna baština pod zaštitom UNESCO-a. Sudjelovanje u ovom projektu od višestruke je važnosti i koristi za naš grad, prvenstveno zbog razvoja kulturnih programa s gradovima partnerima i stvaranja novih kulturnih sadržaja.

Tijekom travnja će biti raspisan Javni poziv na koji će svi zainteresirani moći aplicirati svoje ideje i prijedloge za pripremu projekta EPK 2020. Zašto sudjelovati u projektu, koji su korisni učinci ove kandidature, na koji način se udruge, ustanove i pojedinci mogu uključiti i na što pripaziti pri sastavljanju aplikacije za Javni poziv, možete saznati na Info danu koji će se održati u petak, 15. ožujka 2013. s početkom u 12:30 u Gradskoj vijećnici u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Župa Gospe Sinjske za pomoć Josipu

U akciju prikupljanja pomoći za liječenje sedmogodišnjeg Josipa Žure uključila se i Župa Čudotvorne Gospe Sinjske. Protekle nedjelje, 10. ožujka na župnim misama prikupljala su se sredstva za Josipovo liječenje.'Željeli smo zajedno s našim župljanima uključiti se u ovu plemenitu akciju, kako bi barem malo pomogli malom Jospiu u njegovom liječenju. Tako je tijekom župskih misa prikupljeno 10.500 kuna. Ova sredstva ćemo uplatiti na postojeći žiro račun Crvenog križa', kazao je fra Ante Bilkoapić, sinjski župnik, koji se ovom prigodom zahvaljuje svima koji su donirali novac potreban Josipu, kojem upućuju molitve za ozdravljenje, i njegovoj obitelji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Županijski kup: Junak prošao dalje

U utakmici drugog kola Županijskog kupa Junak je na pomoćnom terenu u Dugopolju teškom mukom uspio svladati Jadran iz Kaštel Sućurca, no vrijedi istaknuti da je igrao u praktično drugom sastavu sačinjenom od igrača koji nisu konkurirali za ogled s Imotskim, rekonvalescenata te mladih nada...
Junak - Jadran (KS) 3:2 (1:2)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR