Subota, 13.03.2010.

Godina Sv.Vinka Paulskog

U nedjelju, 14. ožujka, će karitativna, katolička i volonterska udruga Svetog Vinka Paulskog iz Otoka  imati zanimljive aktivnosti. Udruga Sv. Vinka Paulskog koja djeluje pod imenima ( ograncima )  konferencija Svetog Luke za starije i Čudotvorne Gospe Sinjske za mlađe članove imati će duhovnu obnovu i susret konferencija. U otočku župu su na proslavu pozvani članovi konferencije iz Livna. Susret će započeti sa župnom misom u 10,30 sati, nakon čega slijedi  zajednički ručak i druženje. Poslije druženja  sljedi duhovni nagovor profesora bogoslovnog fakulteta fra Marijana Vugdelije. Sve navedeno se organizira u povodu 350 godina smrti Svetog Vinka Paulskog i Svete Lujize. Važno je još naglasiti da je ovo godina jubileja, gdje će glavna proslava biti 27.rujna u Rimu.
Piše: Petar Norac Kevo SD

"Dva grada–jedna duša“

Na humanitarnoj aukciji slika „Dva grada–jedna duša“  koja je održana u  četvrtak u  klubu Sinjana u Zagrebu  za liječenje Marija Efendića prikupljeno je 24.400 kuna potvrdila je autorica slika Eda Kraljević-Kerekeš. Ovu humanitarnu večer popratio je i gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, predstavnik grada Zagreba Miro Laco. Aukciju je otvorila predsjednica kluba Sinjana u Zagrebu dr. Danica Ramljak, a voditeljica programa bila je Katja Kušec. 

Obavijest

Udruge Srma i Utis najavile su osnivanje mreže Udruga te pozvale na inicijalni sastanak u utorak 16. ožujka.

Obavijest

Zbog velikog broja zainteresiranih žena socijaldemokratski forum žena SDP-a za utorak je najavio novu edukaciju o važnosti preventive u otkrivanju raka dojke. Pregled će se provoditi od 16 sati.

Korizmena duhovna obnova za hrvatske branitelje te za roditelje i udovice poginulih branitelja

Danas, 13. ožujka, u 16 sati u Svetištu Gospe Sinjske upriličiti će se korizmena duhovna obnova za hrvatske branitelje te za roditelje i udovice poginulih branitelja.

Sport

U susretu 2. HNL danas, 13. ožujka, od 15 sati sastaju se Junak i H.Dragovoljac. U isto vrijeme u Dugopolju u derbiju 3. HNL jug igraju Dugopolje i Raštane. Također od 15 sati igraju se sureti 4. HNL jug: OSK-Gusar i Val-Glavice.

Danas, 13. ožujka, u 20 sati igra se suret A2 košarkaške lige Jazine-Cetina. Alkar je Sinoć pobjiedio Mislava 85-63.

U prvoj Dukat rukometnoj ligi u Trilju u 18 sati igraju Trilj Pršuti Voštane i Arena Pula, dok od 18,30 sati u Sinju igraju Kamičak-Biograd

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mjestmice mokrim ili samo vlažnim kolnicima u većem dijelu unutrašnjosti. Duž Jadranske i Ličke magistrale te na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog odrona je za sav promet zatvorena Jadranska magistrala (D 8) u mjestu Krilo Jesenice, između Splita i Omiša. Obilazak za osoba vozila: Split-Žrnovnica-Tugare-Naklice-Omiš, a za teretna: Split-Brnaze-Trilj-Šestanovac-Dubci.
...