Petak, 13.03.2009.

MIROSLAV TUđMAN, KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE

Dr. Miroslav Tuđman nakon vrlo uspješnog predavanja sinoć u Franjevačkom samostanu o dr. Franji Tuđmanu prvom Hrvatskom predsjedniku, jutros je gostovao i na Hit radiju gdje je potvrdio kandidaturu za predsjednika države.

POKRENUT PREDSTEčAJNI POSTUPAK NAD TVORNICOM "DALMATINKA NOVA"Jučer, 12. ožujka, sudac trgovačkog suda u Splitu Ivan Basić donio je rješenje o pokretanju novog predstečajnog postupka "Dalmatinke Nove" po prijedlogu 181 radnika zbog neisplaćenih plaća za rujan, listopad i studeni 2008. god. Ročište povodom ovog prijedloga zakazano je za 30. ožujka.

Odvjetnik radnika "Dalmatinke Nove" Zoran Vujanović najavio je kako će istom sudu podnijeti novi zahtjev za pokretanja stečaja u ime 250 radnika Dalmatinke kojima nisu isplaćene plaće za 12. mjesec prošle godine, te za siječanj i veljaču ove godine.

ODRžANO PREDAVANJE "DR. FRANJO TUđMAN 2009. DESET GODINA POSLIJE"

Sinoć je u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju,održano predavanje na temu "Dr.Franjo Tuđman 2009.-deset godina poslije". Predavači su bili dr.Slobodan Lang, Milan Bešlić i dr. Miroslav Tuđman.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA


FOTO: Davor Bošnjak, darovao krv 80 puta

U restoranu Vreba u Hrvacama održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju su organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Dobrovoljni darivatelji krvi iz Hrvaca. Predsjednik Hrvatačkog DDK Ante Stipanović zadovoljan je odazivom darivatelja kojih je sve više u Hrvacama. Jubilarni 80-ti put krv je darovao i član DDK Hrvace Davor Bošnjak koji je istaknuo kako će ako mu zdravlje bude dozvoljalo krv darivati do 65 godine.

OBAVIJEST

Poglavarstvo Sinja i Splitsko-dalmatinska županija provode akciju sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze. Grad i županija sufinanciraju 2/3 cijene sadnica, a individualni poljoprivredni proizvođač plaća 1/3 cijene. Grad Sinj je do sada zaprimio 22 zahtjeva za 4405 sadnica loze, te 1170 zahtjeva zanabavu sadnica voća.

OBAVIJEST

Počela je isplata novčane pomoći za ublažavanje posljedica štete nastale uslijed elementarne nepogode tuče od 27. lipnja 2007. godine. Pomoć se dijeli na prvom katu zgrade Gradske uprave, u sobi broj 27. u vremenu od 8,00 do 15,00 sati.

OBAVIJEST

Iz dječjeg vrtića "Bili cvitak" obavještavaju da će se roditeljski sastanci za roditelje djece školskih obveznika koja će pođahati program Predškole održati prema sljedećem rasporedu:
- čitluk i Jasensko 18. ožujka u 12.30 sati u osnovnoj školi u čitluku,
- Karakašica 18. ožujka u 11.30 sati u osnovnoj školi u Karakašici,
- Obrovac sinjski, Gljev, Bajagić i Gala 18. ožujka u 13.00 sati u osnovnoj školi Ivana Mažuranića - Han,
Radošić 19. ožujka u 12,30 u osnovnoj školi na Radošiću i Turjaci 19. ožujka u 13,00 sati u osnovnoj školi u Turjacima.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas se prikazuje talijanski kriminalistički film "Gomora". Početak je u 20,00 sati.

SPORT

Sinoć je odigrano posljednje kolo redovitog dijela A1 košarkaške lige. Alkar je u svojoj dvorani nakon produžetka pobijedio Borik Puntamiku 99-93. Sinjani natjecanje nastavljaju u skupini za ostanak zajedno sa Borikom, Trogirom, Kvarnerom, Dubravom i Zabokom.

Iz sadržajnog sportskog vikenda najavimo kako se sutra, 14. ožujka, u 18.kolu 2. Hrvatske nogometne lige sastaju u žrnovnici Mosor i Junak. Početak je u 15 sati, a u isto vrijeme u Sinju igraju Trogir-H. dragovoljac.

U susretu 18.kola 3.Hnl-jug u Hrvacama se sastaju Hrvace-Raštane. Početak je u 15 sati.

U rukometnom drugoligaškom natjecanju vodeća Cetinka sutra, 14. ožujka, u 18 sati dočekuje ekipu Metković 2, sinjski Kamičak u 18 sati također sutra, 14. ožujka, igra protiv ekipe Split 2.

Rukometašice Sinja igraju sutra, 14. ožujka, u 17 sati u Pločama protiv Makarske