Četvrtak, 13.03.2008.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Sutra, 14. ožujka, u 11 sati u Gradskoj vijećnici održat će se konferencija za novinare. Tema konferencije je izgradnja osnovne škole fra Pavla Vučkovića u čijem sklopu će biti i osnovna škola Jakova Gotovca.

IZBORI U TEMELJNIM OGRANCIMA HDZ-a

Počeli su izbori u prvom od 4 temeljna ogranka HDZ-a općine Otok. Tako će se danas od 18 sati održati izbori temeljnog ogranka Ruda u prostorijama osnovne škole u Rudi, a izborna skupština općinske organizacije održat će se do kraja ožujka.

U prvom od 8 temeljnih ogranaka na području općine Hrvace izbori će se održati danas, a izborna skupština općinskog odbora bit će 29. ožujka.

PREDAVANJE UDRUGE "NOVI PUT"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti "Novi Put" danas organizira predavanje za djelatnike školskih i predškolskih ustanova, odnosno voditelje i članove njihovih preventivnih programa, pod nazivom «Uloga obrazovnog sustava u programu prevencije ovisnosti». Predavač će biti jedan od vodećih stručnjaka za problem ovisnosti prof. dr. Slavko Sakoman koji će govoriti o programu primarne prevencije zlouporabe sredstava ovisnosti. Cilj predavanja je dodatna edukacija prosvjetnih djelatnika o realizaciji preventivnih programa. Predavanje će se održati u dvorani franjevačkog samostana u Sinju s početkom u 19 sati i 30 minuta.

OBAVIJESTU crkvi čudotvorne Gospe sinjske, u okviru «Tjedna s osnovnoškolcima», u kojem se učenici viših razreda sinjskih osnovnih škola pripremaju za Uskrs, večeras će se održati susreti s učenicima 7. razreda. Početak susreta je u 19 sati i 15 minuta.

KINO DANAS

U Gradskom kinu večeras u 19 i 30 igra američki igrani film Ljubav u doba kolere. Britanski redatelj Mike Newell, nakon zahtjevnog blockbustera 'Harry Potter and the Goblet of Fire' (2006.), upustio se u ekranizaciju ništa manje zahtjevnog romana Gabriela Garce Mrqueza 'Ljubav u doba kolere' čija je radnja smještena negdje u Južnoj Americi, u Brazilu, na prijelazu iz devetnaestog u dvadeseto stoljeće. Mrquez radnju svojih romana smiješta u duga vremenska razdoblja, što pred glumce postavlja kompleksan zadatak. Kako odglumiti nekoga s dvadeset i sa sedamdeset godina? Nimalo jednostavno, ali to polazi za rukom i Javieru Bardemu i Giovanni Mezzogiorno u njihovoj pedesetogodišnjoj filmskoj ljubavi. 'Ljubav u doba kolere' priča je ljubavi koja se ne povlači pred bilo kojim preprekama i čeka da se ostvari. Vrijeme nije upitno, bitno je voljeti i strpljivo čekati.

SPORT

Jučer u odigranim prijateljskim nogometnim utakmicama OSK je u Otoku poražen od drugoligaša Trogira 1:3, dok su Glavice i Tekstilac odigrali 1:1.