Utorak, 13.03.2007.

DANAS POčINJE IZGRADNJA ALKARSKIH DVORA
Danas i službeno započinje izgradnja Alkarskih dvora na kvartirima. Naime, tvrtka za nadzor «Conzulting» Zagreb danas će uvesti u objekt tvrtku Alkom koja je na javnom natječaju VAD-a dobila posao izgradnje prve faze. Kamen temeljac u nedjelju će svečano položiti premijer Ivo Sanader.

OBNOVA CRKVE SV. JOSIPA U MALJKOVU

Uskoro se očekuje potpuna obnova crkve svetoga Josipa u Maljkovu, koja je srušena i zapaljena u Domovinskom ratu. Na crkvi su zabilježena oštećenja 6. kategorije. Poslije oslobođenja vjernici i župnik su crkvu obnovili toliko da se u njoj može redovno slaviti služba Božja. Na crkvu je stavljen novi krov, a potrebno je obaviti još neke kamenoklesarske radove.
U obnovu zvonika - preslice, koji su u ratu bili granatirani i potpuno oštećeni, prošle godine se uključila Općina Hrvace, a uz pomoć fra Pavla Vučkovića koji je našao donatore, nabavljena su tri nova zvona.

OSPOSOBLJAVANJE ZA ZANIMANJE ZAVARIVAč I BRODOCIJEVAR

Osobe zainteresirane za stručno osposobljavanje za zanimanja zavarivač i brodocjevar trebaju se do četvrtka prijaviti sinjskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Uvjeti su najmanje završena osnovna škola, zdravstvena sposobnost, starost do 40 godina i prijava na evidenciji Zavoda. Hrvatski zavod za zapošljavanje osigurava troškove školovanja, novčanu pomoć za vrijeme osposobljavanja, troškove prijevoza i liječnički pregled. Sve informacije i prijave kod savjetodavca u ispostavi Zavoda.

OBAVIJEST

Sinjski Klub žena oboljelih i liječenih na dojci utorkom organizira dežurstva i savjetovalište za oboljele i žene koje se žele preventivno informirati o karcinomu dojke.
U savjetovalištu dežuraju žene koje su i same oboljele i liječene na dojci. Zinteresirani i putem telefona 661-661 mogu dobiti savjetodavnu pomoć i podršku iz osobnog iskustva.
Savjetovalište radi utorkom od 17,00 do 19,00 sati u prostorijama Udruge SRMA, Brnaška 44 u Galeriji Galiotović, na trećem katu.

OBAVIJEST

Udruga invalida UTIS Sinj obavještava članove da se za sve informacije o obvezama i pravima invalidnih osoba mogu javiti u prostorije Udruge u Brnaškoj 44 - u Galeriju Galiotović, ili na broj telefona 660-070. Također pozivaju sve osobe koje se žele uključiti u rad Udruge da im se jave. Radno vrijeme Udruge je od 9,00 do 12,00 svakoga dana osim srijede kada se radi od 17,30-19,30.
Redovna skupština udruge održat će se u subotu, 24. ožujka, s početkom u 11,00 sati, a o mjestu održavanja članstvo će biti naknadno obaviješteno.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca organiziraju novu akciju darivanja krvi. Akcija će se održati sutra u srijedu u restoranu Vreba u Hrvacama od 9,00 do 13,00 sati. Pozvani su svi darivatelji krvi kao i sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da dođu na akciju u što većem broju.

IZLOžBA SLIKA

Poglavarstvo Grada Sinja organizator je izložbe slika Loare Blažević, koja će biti postavljena u Galeriji Galiotović. Otvaranje izložbe najavljeno je večeras za 19,00 sati.

KINO DANAS

U gradskom kinu U Sinju večeras u 18,00 sati igra dugometražna animirana, akcijsko pustolovna komedija "Sezona lova". Film je sinkroniziran na hrvatski.

SPORT

Danas se nastavlja A1 košarkaška liga. U skupini za ostanak Alkar u 19,00 sati dočekuje ekipu Osijeka.