Ponedjeljak, 13.03.2006.

PROBLEMI S VODOOPSKRBOM ZBOG NESTANKA ELEKTRIčNE ENERGIJE

Zbog kvara na dalekovodu došlo je do nestanka električne energije na crpnoj stanici Ruda i Kosinac uslijed čega je došlo do pražnjenja kompletnog vodoopskrbnog sustava, i zbog toga se očekuje nestanak vode na svim područjima koja se napajaju pitkom vodom s navedenih crpilišta. Iz "Vodovoda" umoljavaju građane da smanje potrošnju vode.
Nakon otklanjanja kvara na dalekovodu te uključenjem crpnih stanica na elektrodistribucijsku mrežu doći će do punjenja vododopskrbnog sustava normalizacije u opskrbi vodom. Iz "Vodovoda" naglašavaju kako će prilikom punjenja sustava vodom doći do zamućenja vode.

NATJEčAJ ZA DODJELU 10 STUDENTSKIH STIPENDIJA

Grad Sinj danas je objavio natječaj za dodjelu još 10 studentskih stipendija za studente lošijeg imovinskog stanja. Pravo natjecanja za stipendije imaju studenti upisani na školama i visokim učilištima u Republici Hravtskoj, čiji roditelji imaju prebivalište u gradu Sinju zadnjih pet godina, a prihodi po članu obitelji ne prelaze 800 kuna. Natječaj je otvoren 10 dana.

SPORT

Nakon završetka prvog dijela A-1 košarkaškog prvenstva Alkar je zauzeo 7 mjesto i plasirao se u Ligu za ostanak, a prvu utakmicu odigrat će u srijedu ili četvrtak protiv ekipe Maksimira.


U derbiju druge rukometne lige za rukometaše Cetinka je pred 500 gledatelja u Sinju savladala ekipu Kamička.

U odbojkaškom derbiju druge lige odbojkašice Sinja s 3:0 pobjedile su ekipu Splita i tako još više učvrstile svoje prvo mjesto.

Zbog nemogućih uvjeta za igru nisu igrane utakmica Junak-Velebit, Hrvace-Jadran Tučepi kao ni Tekstilac-Omladinac.

VRIJEME

U Sinju je oblačno vrijeme, puše umjerena do jaka bura. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 0 stupnjeva Celzijevih.