Srijeda, 13.02.2019.

Trilj: Predstavljanje knjige Zlatka Dalića ‘Rusija naših snova’


U organizaciji Grada Trilja u subotu, 16. veljače s početkom u 11 sati u triljskoj kino dvorani upriličiti će se predstavljene knjige ‘Rusija naših snova’ autora Zlatka Dalića, izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije.
Knjiga govori o povijesnom uspjehu Hrvatske nogometne reprezentacije i osvajanju drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ždrijebe Alkarske ergele zvat će se Lalka, ime predložila Gordana Šamanić

 
Prvo ovogodišnje ždrijebe oždrijebljeno u Alkarskoj ergeli zvat će se Lalka, a kuma će mu biti Gordana Šamanić, pobjednica nagradne igre Viteškog alkarskog društva ‘Izaberimo ime ždrijebetu’.

Nagradana igra organizirana je od 3. do 11. veljače, a u njoj se tražilo ime za prvo ovogodišnje ždrijebe u Alkarskoj ergeli, koje je svijet ugledalo 3. velječe. Riječ je o trećem ždrijebetu kobile Lune, a prvom u kombinaciji s pastuhom Morom.

Obzirom da je uobičajeno da ime ženskog ždrijebeta počinje prvim slovom imena majke, radi lakšeg praćenja roda, u nagradnjoj igri tražilo se najdomišljatije ime koje počinje slovom L. Gordana Šamanić predložila je ime Lalka, koje je povjerenstvo nagradne igre ocijenilo najdomišljatijim. Sretna dobitnica na poklon će dobiti statuu konja akademskog kipara Stipe Sikirice, a ujedno će biti kuma ždrijebetu.

Nagradna igra pokrenuta je putem društvene mreže, koja je zabilježila 33.902 pregleda objave, 418 komentara i 235 djeljenja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR