Ponedjeljak, 13.02.2017.

Proslavljeno Stepinčevo u Glavicama


U nedjelju, 12. veljače, u 10 sati svečano je proslavljen spomendan blaženoga Alojzija Stepinca u crkvi sv. Ivana u Glavicama. Prigodni igrokaz ‘Blaženik iz Krašića’, recital posvećen bl. Alojziju Stepincu – molitva i pjesma ispunili su crkvu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Bitelić: Podignut jarbol s hrvatskom trobojnicom


Na inicijativu Mladeži HDZ-a Hrvace, TO HDZ Bitelić, u nedjelju 12. veljače na Biteliću je podignut jarbol visine 10 metara s hrvatskom trobojnicom i križem.
Jarbol su pomogli izraditi djelatnici tvrke ‘Buljan kamen’ i direktor JOZO BULJAN. Jarbol i zastavu blagoslovio je župnik don Ante Bekavac. Ovu inicijativu podržali su načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak i njegov zamjenik Jakov Titlić te predsjednik MHDZ HRVACE Ante Doljanin Matin. Hrvatsku zastavu su na jarbol, uz taktove himne Republike Hrvatske, podignula djeca iz naselja Bitelić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rezultati 11. kola lige UMN Sinj

U organizaciji Udruge za mali nogomet Sinj, sinoć je u sinjskoj sportskoj dvorani odigrano 11. kolo malonogometnog prvenstva nakon kojeg je na prvom mjestu i dalje Torcida Otok.
Rezultati 11. kola:
MNK Satrić Casper – MNK Torcida Otok 3:4
Taxi Maretić – MNK Gala 2:0
MNK Azra 1986 Inel – Š.d. Branitelj 4:1
Buljan kamen – MNK Hrvace Kompass group 1:1
MNK Brnaze – Podrug color Dicmo 4:0
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj, centar grada, prodaje se 2. kat i potkrovlje kuće te manja samostojeća kuća

Sinj, centar grada, prodaje se 2. kat i potkrovlje kuće te manja samostojeća kuća. Peterosoban stan se nalazi na 2. katu kuće i površine je 136 m2, potkrovlje je renovirano i površine je cca. 80 m2 i ima izlaz na terasu površine 50 m2.
Opširnije...

Čaporice: Najbolje vino Boženka Žuljevića


U organizaciji MO Čaporice, u konobi ‘Sveti Roko’ održana je druga vinska manifestacija pod nazivom ‘Degustacija čaporskih vina 2017.’.
Kao i prošle, i ove godine manifestacija je okupila stručnu komisiju. Dr. sc. Lea Gracina, vrlo cijenjenog enologa na hrvatskoj vinskoj sceni, iskusnog vinskog konzultanta Antu Sožu i poznatog vinara Dražena Krolu, koji su među 15 uzoraka izdvojili nekoliko izvrsnih crnih vina. Šampionsko vino, berba 2016, je ono Boženka Žuljevića – Bobe, koji je tako obranio naslov najboljeg vina od prošle godine. Zlatnu plaketu za kvalitetu dobio je Dobroslav Željo Čović, srebreno priznanje za svoje vino dobio je Tomislav Džalo, a brončane plakete za njihova vina pripale su  Stipi Kavainu i Jozi Svalini.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR