Petak, 13.02.2009.

PREDAVANJE

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara ogranak Sinj povodom Dana bolesnika organiziraju predavanje za sestre, ostale zdravstvene djelatnike i zainteresirane građane predavanje na temu "Suvremena skrb medicinske sestre bolesniku i njegovoj obitelji". Predavanje će se održati u nedjelju 15. veljače u 16 sati u dvorani svetišta čudotvorne Gospe Sinjske.

POčELI RADOVI U ULICI PELIMOVAC

Počeli su radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava u ulici Pelimovac. Zbog toga je na snazi nova regulacija prometa. Ulica Pelimovac postala je slijepa ulica kojom se može prometovati ili iz smjera alkarskih dvora ili sa Miletina, a ulica Mirka Božića privremeno je otvorena u jednom smjeru od Alkarskih dvora prema Groblju. Regulacija prometa trajat će 90 dana odnosno do završetka radova.

OBAVIJEST

Klub "žena liječenih na dojci Sinj" obavijestio je kako utorkom i četvrtkom organiziraju aktivnosti za članove i udruge ali i žene oboljele i liječene od raka dojke. Svakog utorka od 17 do 19 sati klub u svojim prostorijama organizira individualne savjete, dok je četvrtkom organizirana zdravstvena gimnastika uz stručno vodstvo.Sve usluge su ,naglašavaju, besplatne, a sve informacije mogu se dobiti na broju telefona 826-700.

"KRNJEVALSKI DANI 2009."

U organizaciji Krnjevalske udruge Sinj danas, 13. veljače, održat će se četvrti po redu dječji Krnjeval fest. Početak priredbe najavljen je za 19 sati u gradskom kinu. Predprodaja ulaznica u knjižari i papirnici Axel. Dječji maskenbal održat će se u subotu, 14. veljače, u 15 sati u klubu Piccadilly.

U subotu 14. veljače svoj krnjevalski pohod imat će i mačkare iz Karakašice. Polazak je u 9 sati ispred mjesne škole,a nakon obilaska naselja u 18 sati kod škole bit će i bla pod maskama.

Svoj odgođeni krnjevalski dan ove subote imat će krnjevalska udruga Didi s Kamešnice iz Gljeva. Polazak je u 8.30 sati od Gulića.

Ove subote bit će i zanimljivo i u Otoku. Nakon što se okupe u 9 sati u Kevića, svoj krnjevalski pohod po naseljima Otoka imat će i mačkare iz Priblaća.

Nakon Grabskih mačkara, još jedno triljsko naselje ovog vikenda bit će u znaku krnjevalskih svečanosti. U nedjelju, 15. veljače, mačkare iz Vedrina obići će naselja Vedrine-Jabuka-Grab- Trilj, a nakon povratka u svoje mjesto kod škole organiziraju prigodno veselje za sve mačkare, mještane i goste.

SPORT

Rukometni klub Cetina godište 94. i mlađe treninge će imati po ustaljenom rasporedu, a starije igračice trebaju razdužiti opremu u školskoj dvorani u Otoku izvjestili su iz Kluba.

U 15.kolo A1 košarkaške lige sutra, 14. veljače, igraju u Zagrebu Cedevita-Alkar.

U nedjelju, 14. veljače, na rasporedu su susreti 1. kola županijskog nogometnog kupa između Glavica i Junaka, čaporica i Hrvaca te Tekstilca i OSK-a.

VRIJEME

Na Jadranu i u najzapadnijim krajevima će prevladavati sunčano. Drugdje djelomice sunčano uz promjenjivu naobaku, a uglavnom u Slavoniji i Lici ponegdje je moguć kratkotrajan pljusak snijega. Vjetar većinom slab, u Podravini i Slavoniji umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverac, na srednjem i južnom Jadranu ponegdje s olujnim udaruima. Najviša temperatura u unutrašnjosti između 1 i 6, na Jadranu od 7 do 10 Celzijevih stupnjeva.
IZVOR: DMHZ