Srijeda, 13.02.2008.

GRAD VRLIKA PRIšIRUJE RADNU ZONU "KOSORE"

Grad Vrlika u postupku je izrade i donošenja Urbanističkog plana uređenja proširenja Radne zone Kosore, koji bi trebao biti gotov do 1. ožujka. Izrada plana povjerena je zagrebačkoj tvrtki Arheo, koja je temeljem zaključenog ugovora izradila nacrt prijedloga. U prijedlog nacrta Plana uređenja proširenja zone Kosore, Arheo bi trebao ugraditi sve prijedloge i primjedbe iznesene na raspravi o Prijedlogu nacrta na kojoj su uz članove Gradske uprave sudjelovali i predstavnici HEP-a i komunalnog poduzeća Usluga.
Nakon izrade Prijedloga UPU-a Grad Vrlika će u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju o njemu provesti raspravu.

U SINJU 30 OBOLJELIH OD GRIPE

U sinjskoj ispostavi Zavoda za javno zdravstvo do danas je, prema prijavama obiteljskih liječnika, evidentirano 30 oboljelih od gripe, koji su se zbog zdravstvenih problema javili svome liječniku. Procjenjuje se da je broj oboljelih veći, jer neki nisu potražili liječničku pomoć.
Prema službenim podacima dosad je u Hrvatskoj od gripe oboljelo oko deset tisuća ljudi.

BLAGDAN GOSPE LURDSKE

Sutra, 14. veljače, u 16,00 sati u crkvi svetoga Nikole u Brnazama, počinje trodnevnica za vanjsku proslavu blagdana Gospe Lurdske, koja će se slaviti u nedjelju. Sutra će svetu misu predvoditi fra Filip Milanović Trapo, u petak mjesni župnik fra Frano Pupić Bakrač, a propovijedat će đakon fra Damir ćiro ćikara. U subotu će svetu misu predvodi fra Božo Norac Kljajo.

"ZAVOD ZA ZAPOšLJAVANJE 2" U LISINSKOM

Nakon uspješno izvedene predstave "Zavod za zapošljavanje 2", koja se zbog interesa publike u sinjskom kinu izvela dva puta, sinjsko Pučko kazalište s istom će predstavom gostovati i u Zagrebu, u maloj dvorani Lisinski, 28. veljače.
Sinjsko kazalište u zagrebu je gostovalo i s predstavom "Zavod za zapošljavanje", u kazalištu Kerempuh, gdje je bilo iznimno dobro primljeno.

OBAVIJEST

Na državnoj cesti broj 1 od Karakašice do Sinja, te kroz sam Grad kao i u ulici Alkarsko trkalište, jučer je došlo do rasipanja pijeska i cementa iz vozila - mixera koje je za potrebe gradilišta Alkarski dvori prevozilo beton. Komunalne službe još jučer su pristupile čišćenju ceste na tim dionicama, kako nas je izvijestio ćiro Poljak voditelj Javno zelenih i prometnih površina u «Vodovodu i čistoći». I danas će se čistiti kritične dionice na kojima još uvijek ima pijeska te bi do poslijepodne cesta u potpunosti trebala biti očišćena.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručna osposobljavanja za zanimanje dizaličar, zavarivač i brodocijevar. Troškove školovanja osigurat će Zavod kao i novčanu pomoć za vrijeme osposobljavanja, troškove prijevoza i liječnički pregled. Prijave se primaju u sinjskoj ispostavi Zavoda do 29. veljače. Osim stručnih osposobljavanja zavod nudi i niz drugih mogućnosti za nezaposlene osobe, koje su u evidenciji zavoda.

KONCERT ANTONIA MACANA



Mladi pijanist i kompozitor svjetskoga glasa 20 - togodišnji Antonio Macan, koji je porijeklom iz Sinja, nakon velikih uspjeha po europskim koncertnim dvoranama, ponovno nastupa u Hrvatskoj. Sutra, na Valentinovo, 14. veljače, s početkom u 20,00 sati nastupit će u HNK Split.
Podsjetimo, Antonio Macan prvi je put u Hrvatskoj nastupio u travnju prošle godine u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Tjedan dana nakon toga održao je koncert u rodnom gradu svoga oca, u Sinju, u crkvi Gospe Sinjske. Prošlo ljeto nastupio je i na Međunarodnom dječjem festivalu u šibeniku.

KINO DANAS

Danas u gradskom kinu s početkom u 19,30 sati igra američki film «nacionalno blago» sa Nicholasom Caigeom u glavnoj ulozi.