Utorak, 13.02.2007.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Usvajanjem konačnog prijedloga Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja na jučerašnjoj sjednici gradskoga vijeća Grad Sinj je dobio Generalni urbanistički plan.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog odluke o uvjetima i postupku raspolaganja zemljištem na području Gospodarske zone Kukuzovac, također je
prihvaćen Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnoj naknadi i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o komunalnom doprinosu. Novom odlukom na zahtjev obveznika može se dobiti privremeno oslobađanje od plaćanja komunalne naknade osobama kojima primanje po članu zajedničkog domaćinstva ne prelazi 20% prosječne neto plaće u Republici Hrvatskoj za tekuću godinu.
Obveze komunalne naknade može se osloboditi i obveznik koji na nekretnini pretrpi elementarnu štetu ili drugu nezgodu ukoliko visina te štete premašuje zaduženje komunalne naknade za godinu u kojoj je šteta nastala. Zanimljiva je i još jedna novina u ovom prijedlogu a to je da će se poduzetniku koji započinje obavljanje poduzetničke djelatnosti na području grada, obveza komunalne naknade za proizvodne, preradbene i uslužne djelatnosti i hotele umanjiti u prvoj godini poslovanja za 100%, u drugoj 75 a u trećoj za 50%.

Grad Sinj tražiti će privatnoga partnera koji će svojim sredstvima financirati i ostvariti Projekt gradske športske dvorane. Projekt bi se ostvario sukladno ugovoru s Gradom uz primjenu modela javno - privatnog partnerstva.

Iz gradskog proračuna ove godine će se financirati 18 športskih klubova. Na njihove računa bit će uplaćeno 2 milijuna 400 tisuća kuna, a Još 400 tisuća kuna će biti uplaćeno na ime pričuve za potrebe športa Zajednici športskih udruga Grada Sinja.

Prijedlog programa javnih potreba u Kulturi grada Sinja obuhvatio je ove godine 14 udruga i kulturnoumjetničkih društava koji djeluju na području grada. Za njihovo financiranje iz proračuna izdvojit će se milijun i 300.000 kuna.

OBAVIJEST

Dječji vrtić «Bili cvitak» Sinj organizira program predškole za djecu - buduće školske obveznike koja nisu pohađala vrtić.
U predškolu se upisuju djeca rođena od 01. travnja 2000. do 01. travnja 2001. godine, s mjestom stanovanja u Hanu, Bajagiću, Gljevu, Karakašici, čitluku, Jasenskom, Turjacima, Lučanima i Radošiću.
Upisi će se vršiti do 26. veljače, radnim danom od 8,00 do 12,00 sati u Dječjem vrtiću «Bili Cvitak» u Matasovoj ulici u Sinju.
Počele su prijave za program predškole i u triljskom dječjem vrtiću. Upisi se vrše svakim radnim danom u vrtiću , a program predškole započinje 10.ožujka.

KINO DANAS

U organizaciji krnjevalske udruge Sinj večeras u 19 sati u gradskom kinu održati će se drugi dječji krnjevalfest. Pretprodaja ulaznica je u papirnici Axel.

KINO

Epska priča o jednom od neriješenih misterija čovječanstva -tajni nestanka civilizacije Maja snimljena na autentičnim lokacijama u Meksiku i na izumrlom majanskom jeziku kroz film «Apokalipto» prikazati će se sutra u gradskom kinu od 20 sati. Redatelj filma je Mel Gibson.

SPORT

Danas počinju pripreme za nastavak sezone ragbi kluba Sinj za juniore i seniore koje će se održavati tri puta tjedno, od 18,00 sati u vojarni Kula. Pripreme za kadete počinju 26. veljače.