Ponedjeljak, 13.02.2006.

NAJBOLJI SPORTAšI GRADA SINJA

U uredu gradonačelnika grada Sinja Nikole Tomaševića danas je primanje najboljih sportaša i klubova iz Sinja za 2005. godinu. Po izboru Zajednice športskih udruga Grada najbolji su Lidija Rajčić, Josko ćurković i ženski odbojkaški klub Sinj.
Najboljima će gradonačelnik uručiti prigodne plakete i poklone.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenoga križa Sinj najavio je treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u srijedu 15. veljače u prostorijama Crvenoga križa u vremenu od 9 do 13 sati.
U trećoj redovitoj ovogodišnjoj akciji crvenog križa krv će darovati i maturanti gimnazije Dinka šimunovića, franjevačke klasične Gimnazije te maturanti dvaju strukovnih škola. Organizatori akcije pozivaju i sve zainteresirane da daruju krv onima kojima je to najpotrebnije.

"DANI KRNJEVALA" U GALI

Galske mačkare u već tradicioanalnim pohodima Otoku bili su prošloga tjedna. Od ove godine organizirano su bili i na Gljevu gdje su, kako ističu, jako lijepo dočekani. Sudionici ovogodišnjih Galskih mačkara najavljuju i osnivanje udruge kako bi se nastavilo sa tradicijom poklada u Gali.
I kulturno umjetničko društvo Gala se priprema za javne nastupe, naime uskoro će se svojim sumještanima predstaviti sa izvedbom tradicionalnog Galskog Sila.


SPORT

U 20. kolu A1 košarkaške lige Alkar je pobjedio ekipu "Svjetlost Brod" iz Slavonskoga Broda rezultatom 63:60.

U drugom kolu nogomertnog županijskog kupa naši klubovi postigli su sljedeće rezultate:
Hrvace -Omiš 7:0
Junak Zmaj 1:3
Mračaj Tekstilac 0:4

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas razvedravanje vremena. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je -5 stupnjeva Celzijevih.