Ponedjeljak, 13.01.2020.

Prošle godine prikupljeno više doza krvi nego 2018.


Uskoro, točnije 23. siječnja akcijom u Sinju te 25. siječnja u Trilju počinju ovogodišnje akcije dragovoljnog darivanja krvi. Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sinj Ante Zorica kazao nam je da je godina koja je iza nas bila iznimno uspješna, posebno u organizaciji akcija dragovoljnog darivanja krvi i prikupljenim dozama.
‘Kao i svih ovih godina, tako smo i prošle 2019. održali 28 akcija dragovoljnog darivanja krvi u kojima smo prikupili ukupno 1.793 doze, što je za 29 više nego 2018. godine, kada su bile prikupljene 1.764 doze. U Sinju je održano 12 akcija, na području Trilja, Graba i Tijarice ukupno 7, Hrvaca 4, Dicma 3 i Otoka 2 akcije. Zanimljivo je da je 107 osoba po prvi puta dalo krv u prošloj godini, a zabilježena je i brojka 100 onih koji su pristupili davanju, ali zbog zdravstvenih razloga nisu mogli dati krv’, kazao je Ante Zorica, dodajući kako je sve veći broj mladih te pripadnica ljepšeg spola koje su prošle godine dale 175 doza krvi.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Uspješno održana akcija besplatnog turističkog vođenja ‘Upoznaj svoju zemlju’

 

Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a u sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’, u nedjelju 12. siječnja 2020., uspješno je održana akcija besplatnog turističkog vođenja u gradu Sinju.

Akciju je pokrenula Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Turistička zajednica grada Sinja, zajedno s Udrugom turističkih vodiča grada Sinja Osinium, također se priključila akciji. U svih 50 gradova koji su se ove godine uključili u akciju besplatna turistička vođenja počela su u isto vrijeme, točno u 12 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR