Četvrtak, 13.01.2011.

Vrlika uređuje biciklističke staze

Sredinom prosinca pisali smo kako su se odlukom upravljačkog odbora IPA programa Jadranske prekogranične suradnje, na listi odobrenih projekata za financiranje i dodjelu bespovratnih sredstava EU našli projekti Splitsko-dalmatinske županije i Agencije za razvoj SDŽ čija je svrha zaštita i revitalizacija kulturne i prirodne baštine na prostorima zaleđa na Jadranskoj obali. Iz predpristupnog fonda Grad Vrlika dobio je 102 tisuće eura.
IZVOR: WWW.FERATA.HR ...

Program rada Gradskog vijeća Grada Sinja za 2011. godinu

U tijeku je izrada Prijedloga Programa rada Gradskog vijeća Grada Sinja za 2011. godinu u cilju programiranja i izvršavanja poslova i zadataka, te usmjeravanja rada Gradskog vijeća, a u svrhu obavljanja poslova iz djelokruga rada  lokalne samouprave na području Grada Sinja....

Zamolba sinjskog UHBDDR-a

UHBDDR, ogranak Sinj uputio je udrugama iz Domovinskog rata Grada Vukovara zamolbu za suglasnost za postavljanje spomen - obilježja u Vukovaru poginulim Cetinjanima, koji su pali u njegovoj obrani.
U zamolbi ističu kako su daljnje aktivnosti UHBDDR-a po ovom pitanju blokirane, i to zbog navodne tvrdnje vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe da Vukovar takav spomenik ne treba jer postoji centralno spomen - obilježje za sve branitelje.
U sinjskom UHBDDR-u očekuju podršku suboraca iz Vukovara, te se nadaju kako će ovaj projekt zajedno ostvariti do ovogodišnje 20. obljetnice pada grada Heroja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Magla smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. Posebice na dionicma autocesta: A 1, od čvora Otočac do tunela Sveti Rok, A 2 Zagreb-Macelj, između čvorova Zaprešić i Krapina, A 3 Bregana-Lipovac, od Novske do Nove Gradiške i od Velike Kopanice do Lipovca, te na A 6 Rijeka-Zagreb, između tunela Tuhobić i Sleme.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama u gorju, posebice duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova na dionici brze ceste Solin-Klis (D 1), bit će prekinut promet na 30 min u 12,30 i 18 sati. Vozače molimo za strpljenje.

Na autocesti A 1, promet teče jednim trakom kroz tunel Sveti Rok, u smjeru Zagreba.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK