Utorak, 13.01.2009.

POčETAK RADOVA NA IZGRADNJI 1. FAZE GZ KUKUZOVAC DO KRAJA IDUćEG TJEDNA

Radnici PZC-a jučer su počeli s pripremom terena za igradnju komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Do petka bi trebali biti dopremljeni i građevinski strojevi. Podsjetimo, PZC je na javnom natječaju dobio posao izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture dijela 1. faze realizacije Gospodarske zone Kukuzovac. Ugovorom o građenju obuhvaćena je izgradnja 3,7 km prometnica s nogostupom i javnom rasvjetom, vodoopskrbnim sustavom, sustavom odvodnje, elektromrežom i distribucijskom telekomunikacijskom kanalizacijom (DTK). Ugovorena vrijednost radova je 19 milijuna i 796 tisuća kuna neto, a rok izvođenja radova je osam mjeseci.

ODRžANA REDOVNA IZBORNA SKUPšTINA DVD-a SINJ



Jučer, 12. siječnja, održana je redovna izborna skupština DVD Sinj. Ponovno je za predsjednika društva izabran Nenad Sesardić, dužnost tajnika obnašat će Ivica Kodžoman dok će i dalje DVD-om Sinj zapovijedati Stipe Ančić.
Pored izbora, na skupštini je bilo riječi o odrađenim aktivnostima u prošloj godini u kojoj su sinjski vatrogasci intervenirali 340 puta. U radu izborne skupštine sudjelovali su gradonačelnik Sinja dr.Ivan Nasić i načelnik općine Hrvace Dinko Bošnjak.

"KRNJEVALSKI DANI"

Pred nadolazeće krnjevalske dane svoj program definirala je i Krnjevalska udruga Sinj. Tako će se svečanost otvaranja krnjevalskih svečanosti održati 24. siječnja kada će se obaviti na sinjskoj Pijaci tradicionalna primopredaja ključeva Grada.

Početak krnjevalskih svečanosti u općini Otok je u naselju Gala. Naime u subotu, 17. siječnja, svoj program imat će Krnjevalska udruga Gala, pa će tako galske mačkare tradicionalno pohoditi naselje Gala, Otok i Rudu. Polazak je u 9 sati ispred mjesne crkve.

KINO DANAS

I večeras u 19.30 sati u sinjskom kinu prikazivat će se film o tajnom agentu 007 Jamesu Bondu "Zrno utjehe", s Danielom Craigom u glavnoj ulozi.

SPORT

Nakon provedenih razgovora i dogovora između uprava Junaka i Dinama dogovoreno je kako će se u nedjelju, 18.siječnja, na Gradskom stadionu u Sinju s početkom u 14 sati odigrati prijateljska pripremna utakmica između ova dva kluba. Pripreme nogometaša Junaka za nastavak drugoligaške sezone počele su jučer. Za sinjske plave u drugom dijelu sezone neće igrati dosadašnji kapetan Dario Sablić, Paškalj, Lozo i Hlozić, a za Junak je potposao povratnik iz Imostkoga Slavko šipić.

Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora športske zajednice Grada Sinja, između rasprava o tekućim aktivnostima, imenovana je komisija za izbor najboljih športaša i klubova u Gradu Sinju za 2008. godinu koje tradicionalno organizira športska zajednica. Voditelji komisije su Ivica Zorica i Jozo Delaš.