Nedjelja, 13.01.2008.

šibenik deklasirao Alkara u Sinju sa 38 koševa razlike, Maligani goste ispratili ovacijama
Već odavno otkako se igraju ligaške utakmice u Sinju nije nitko tako deklasirao domaćina. šibenik je, naime, pobijedio Alkara 113:75. Na samom početku susreta, blizu 1000 gledatelja imalo je spoznaju kako će gledati košarkašku predstavu u jednoj boji, onoj naračanstoj šibenskoj.

Večeras su šibenski košarkaši u svim elementima igre pokazali svu raskoš svog talenta i znanja. Odlično posložena ekipa spoj iskustva (Maleš, Pehar, Tomeljak) i
mladosti (Drezga, Petković, Vrkić) bili su prejaki za Sinjane.

Treba napomenuti kako domaći trener Vučković nije mogao računati na vrlo važna dva igrača koji su ozlijeđeni, kapetana Stipu Blajića i Slavka Modrića.

Najbolji igrač susreta bio je Luka Drezga koji je postigao 38 koševa, od toga osam trica iz deset pokušaja. Odličan je bio i Zoran Vrkić koji je ubacio 28 koševa, ali je s nekoliko zakucavanja i digao na noge cijelu dvoranu.

Svoj ogromni doprinos dao je iskusni kapetan Petar Maleš sa 16 koševa. Jednostavno nije bilo lošeg mjesta u šibenskoj ekipi. što se tiče Alkara, podbacili su skoro svi igrači, možda je vrijedno samo kazati one koji su postigli najviše sinjskih koševa: Toni Caktaš 18, Josip Blajić 14 i Džapo 10 koševa.

Najveći pljesak zavrijedio je prvi igrač susreta Drezga, kada ga je trener Zoran Kalpić sedam minuta prije kraja pozvao na klupu. Gledatelji su tada ustali i dvominutnim pljeskom pozdravili šibenskog beka.

IZVOR: http://www.glasdalmacije.com