Petak, 13.01.2006.

JAVNI POZIV ZA KREDITIRANJE PODUZETNIKA POčETNIKA GRADA SINJA

Još uvije traje Javni poziv Gradske uprave za podnošenje zahtjeva za kredite poduzetnika početnika u gradu Sinju.
Rok za podnošenje zahtjeva je zaključno s 31. siječnja. Dokumentaciju za navedeni program zainteresirani mogu podići u Odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj. Konkretnije informacije mogu se dobiti na telefon Gradske uprave.

POZIV ZA UPIS U VOJNU EVIDENCIJU

Ured za obranu Sinj objavio je javni poziv za upis u evidenciju vojnih obveznika. Poziv vrijedi za muškarce rođene 1988. godine kao i starija godišta, koji do sada nisu upisani u evidenciju vojnih obveznika, a imaju prebivalište na području gradova i općina Cetinskoga kraja da se jave po rasporedu od 16 siječnja poradi upisa u evidenciju vojnih obveznika.

Upis počinje od ponedjeljka 16. siječnja , a u 8 sati vršit će se upis prezimena koja počinju slovima A i B, od 11 sati C i ć, dok će se od 13 sati vršiti upis prezimena s početnim slovima ć, D i Dž. Svi pozvani dužni su ponijeti osobnu iskaznicu ili domovnicu te su se dužni odazvati na poziv bez obzira jesu li dobili ili ne pojedinačni poziv.

Eventualnu spriječenost javljanja na poziv dužni su javiti i opravdati roditelji ili članovi uže obitelji. Neodazoivanje na poziv povlači odgovornost po odredbama Zakona o obrani.

čLANOVI UDRUGE "NOVI PUT" U POSJETU ZAJEDNICI "SUSRET" U CISTI VELIKOJ

članovi udruge za prevenciju i pomoć u riješavanju problema ovisnosti "Novi Put" Sinj danas će posjetiti terapijsku zajednicu "Susret" u Cisti Velikoj.Tom prilikom štićenicima komune biti će uručeni prigodni paketi s hranom i drugim potreštinama.

Odlazak u zajednicu "Susret" izraz je podrške koju Udruga "Novi Put" pruža mladim ljudima koji su put ozdravljenja od bolesti ovisnosti odabrali pod okriljem terapijskih zajednica i komuna kao što je" Susret".

Nakon prošlogodišnjeg posjeta Zajednici "Cenacolo" u Ugljanima , ova gesta jedna je u nizu akcija kojima udruga Novi Put svake godine pomaže terapijskim zajednicama i drugim centrima za liječenje ovisnosti čiji je cilj rehabilitacija i resocijalizacija ovisnika, odnosno njihovo osposobljavanje za normalno društveno funkcioniranje i uključivanje u društvo.

OBAVIJEST ZA PčELARE

Obaviještavaju se pčelari s područja gradova Sinja, Trilja, Vrlike i općina Otok i Dicmo da se prijave u Veterinarsku stanicu Sinj radi upisa pčelinjih zajednica, a zbog zdrastvene kontrole o naredbi resornog ministarstva za 2006. godinu o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti. Sve prijave na broju telefona veterinarske stanice Sinj, 821-079.

SPORT

Sutra s početkom u 14 sati u Glavicama će se odigrati prijateljska pripremna utakmica između nogometaša Junaka i Hajduka.

Utakmica 14. kola A-1 muške košarkaške lige između KK Alkar i KK Dubrovnik odigrat će se u Sinjskoj športskoj dvorani u subotu, 14. siječnja, s početkom od 19 sati i 30 minuta.

VRIJEME

Sunčano i hladno jutro je u Sinju. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je -6 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana vedro i stabilno, temperatura zraka u blagom porastu.