Četvrtak, 13.01.2005.

POLICIJA I DALJE TRAGA ZA UBOJICOM INSPEKTORA RANKA GRKOVIćA

Policija intezivno traga za počiniteljem ubojstva policijskog inspektora druge policijske postaje Split Ranka Grkovića, ubijenog sinoć u 20,30 na Splitskom predjelu Kman. Ubojstvo je počinio Stanko Bubić, poznat kao narkodiler kojeg je ubijeni pratio neko vrijeme. Prema podacima iz policijske uprave osumnjičeni je naoružan poluautomatskom puškom i s dvije ručne bombe.

GODIšNJICA HRVATSKE DEMOKRATSKE UNIJE U SINJU

Povodom sutrašnje 15-godišnjice Hrvatske demokratske unije u Sinju, predsjednik sinjske podružnice dr. Ivan Nasić najavljuje u 19. sati u prostorijama stranke svečanu sjednicu proširenog Izvršnog odbora na kojoj će uz brojne goste i uzvanike nazočiti i predsjednik stranke Petra čulina.

MAšKARE IZ GRABA NA POKLADNIM MANIFESTACIJAMA U đAKOVU

Na inicijativu voditelja folklorne skupine u Grabu, prof. šegovića, članovi grabskih maškara sudjelovat će u nedjelju na 11. pokladnim manifestacijama «đakovački bošuri» u đakovu gdje će kao predstavnici Splitsko-dalmatinske županije u tradicionalnim pokladnim nošnjama sudjelovati u mimohodu, a u natjecateljskom dijelu izvodit će skečeve iz nekadašnjeg seoskog života.

HRVATSKI CARITAS šALJE PRVU POšILJKU POMOćI STRADALIMA U JUžNOJ AZIJI

Hrvatski Caritas danas će u suradnji sa Croatia Airlines poslati prvu pošiljku donirane pomoći, koju čine Plivini lijekovi i Podravka dječja hrana, za stradale od potresa i tsunamija u Južnoj Aziji.

NASTAVAK REMONTA PRUGE OšTARIJE-KNIN-SPLIT

Zbog nastavka radova na izvođenju kapitalnog remonta pruge Oštarije-Knin ponovno se uvodi privremena regulacija prometa vlakova na relaciji Split-Zagreb. Od 17. siječnja do sredine lipnja prestaju voziti nagibni vlakovi na toj relaciji.

SPORT

Košarkaši Alkara poraženi su sinoć na domaćem terenu od košarkaša Split Croatia Osiguranje 67:82. Utakmicu 10. kola lige Ožujsko pratili je 1000 gledatelja.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje se djelomično sunčano uz porast naoblake krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 10do 14 Celzijevih stupnjeva.