"Dani krnjevala 2010."

Danas, 16. Veljače, je pokladni utorak, posljednji dan vladavine mačkara.  U pokladnu mačkaranu povorku, koja je od 15,00 sati krenula u defile sinjskim ulicama, uključio se veliki broj sugrađana. Po dolasku na Pijacu, oko 16,30, počet će se suđenje Krnji nakon čega će biti spaljen. Novost ovogodišnjih krnjvalskih svečanosti je izbor najbolje maske i tombola koja će se održati na Pijaci, odnosno u slučaju kiše u kinu, u 18,00 sati.  Nakon završetka svečanosti u gradu sve mačkarane skupine i pojedinci pozvani su u Krnjevalsku Udrugu na teleći rižot. Iako nije organiziran službeni bal pod maskama, maskembali će se održavati po kafićima, između ostalog i u diskoteci i pivnici DCDM gdje će goste zabavljati "Ružin Trn".

Djeca koja su nastupila na dječjem krnjeval festu danas će izvesti prigodni pokladni  program za djecu štićenike centra Juraj Bonaći.

Na poznatom Šokačkom sijelu u Županji koji se održava svake godine pred kraj pokladnih dana, nastupila je krnjevalska Udruga “Didi s Kamešnice” iz Gljeva. U konkurenciji 30-ak krnjevalskih Udruga iz cijele Hrvatske dobili su priznanje za najbolju koreografiju i dojam.

16.02.10