IZBORI 2005.

Najbolji izborni rezultat na jučerašnjim izborima za izbor vijećnika u gradu Sinju polučila je koalicija stranka Preporod s nositeljem liste Nikolom Tomaševićem.Od ukupno 19 vijećnika u gradu koalicija Preporod imati će 11 vijećnika.

Prema informacijama gradskog izbornog povjerenstva kako je potvrdio predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva od ukupno 20.201 birača sa pravom glasa na području Sinja, glasovalo je ukupno 9.442 birača s pravom glasa.

Od tog broja bilo je 9281 valjalih i 161 nevaljalih listića.

Hrvatska demokratska zajednica dobila je 2851 glas ili u postotku 30,46%, izborni prag prešla je HKDU koja je dobila 609 glasova ili 6, 51 te će u budućem sazivu gradskog vijeća imati jednog vijećnika.

Prema riječima predsjednika Gradskog izbornog povjerenstava Luke Grgata jučerašnji izbori za grad Sinj protekli su bez incidenata i u duhu demokratske tolerantnosti.

Hratska demokratska zajednica od 9 vijećničkih mjesta koliko ih se biralo u općinsko vijeće Dicma dobila je 4 vijećnika, Nezavisna općinska lista dobila je 4 vijećnika , dok je jedno vijećnićko mjesto pripalo Hrvatskoj stranci prava .

Za vijećnike općinskog vijeća u Otoku biralo se 15 vijećničkih mjesta, najbolji izborni rezultat polučila je Hrvatska demokratska zajednica sa 9 vijećničkih mjesta, 1 vijećničko mjesto dobio je HSS ,te jedno Hrvatska stranka umirovljenika t, 4 vijećnička mjesta pripala su koaliciji HDRS-a, HP-a i HčSP, jedno vijećničko mjseto dobila je i HSU.

Za gradsko vijeće grada Vrlike biralo se 15 vijećnika, HDZ po službenim rezultatima gradskog izbornog povjerenstva dobio je 11 vijećnika, dok će 4 gradska vijećnika biti iz redova HSP-a

U gradu Trilju prema podacima Triljskog izbornog povjerenstva najveći broj glasova dobila je Hrvatska demokratska zajednica 1444 glasa, Hrvatski blok- pokret za modernu hrvatsku, HKDU - 146, LS i SU - 127 HP, HPP-108 , Hrvatska demokratska republikanska stranka dobila je 111 glasova, Hrvatski proljećari 106 ,a Nezavisna gradska lista 87 glasova, a Hrvatska čista stranka prava 93 glasa. Službena lista za članove gradskog vijeća još uvijek nije obrađena.

Grad Trilj je imao 8799 birača, a svoje biračko pravo iskoristilo je 3663 punoljetnih građana.


U općini Hrvace biralo se 13 općinskih vijećnika, 11 vijećnika dobila je HDZ-a, te po jedno vijećnićko mjesto HNS i HSS.

16.05.05