Predstavnici Stožera zaštite i spašavanja Splitsko-dalmatinske županije obilaze područja koja su proteklih dana poplavila uslijed obilnih kiša

Predstavnici Stožera zaštite i spašavanja Splitsko-dalmatinske županije, kojem je na čelu načelnik dožupan Luka Brčić, obišli su danas Trilj i Hrvace, područja koja su proteklih dana najviše poplavila uslijed obilnih kiša. Dožupan Brčić kazao je kako je na triljskom području najviše stradala područna škola u Vedrinama koja je djelomice poplavljena. Županija će pomoći u saniranju nastale štete.
Na području Općine Hrvace situacija je mnogo ozbiljnija, kazao je dožupan. Najviše problema ima u Biteliću, zaseocima Đapić i Ćurković do kojih se već 15–tak dana ne može doći vozilima. Županija će najvjerojatnije pristupiti izgradnji dionice ceste koja bi bila alternativa u slučaju plavljenja županijske ceste Gornji Bitelić – Donji Bitelić. Općina Hrvace dobro je organizirala pomoć stanovništvu u zaseocima Đapić i Ćurković, ocijenio je dožupan Brčić.
Stožer zaštite i spašavanja Splitsko-dalmatinske županije obišao je danas i akumulacijsko jezero i Branu Peruča.
Hoće li župan Ante Sanader proglasiti elementarnu nepogodu znat će se za nekoliko dana.
Saznajemo kako su Županijske ceste jučer, na zahtjev načelnika Dinka Bošnjaka, sanirale alternativnu prometnicu prema naseljima Dabar, Vučipolje, Zasiok i Gornji Bitelić, te se njom može prometovati.

14.01.10