Stanje na cestama

Dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je prometovanja za I. i II. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle i vozila s natkrivenim teretnim prostorom), a od Senja do Karlobaga te na Paškom mostu zabrana je prometovanja samo za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim i županijskim cestama:

Lika:
D 25 Korenica-Lički Osik, dionicom Gospić-Karlobag prometuju samo osobna vozila,
D 42 Saborsko- Poljanak-Selište,
D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac,
D 218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani- Brotnja-Srb-Sučević.

Gorski kotar:
D 3 Zdihovo-Kupjak-Delnice (stara cesta kroz Gorski kotar),
D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja,
D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin,
D 203 Brod na Kupi-Delnice,
ŽC 5030 Platak-D 3,
ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje,
ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak,
ŽC 5062 Fužine-Lukovo-Kraljev Jarak,
ŽC 5068 Fužine-Zlobin-Hreljin,
ŽC 5191 Sopač- Mrkopalj-Tuk, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog.

Zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, a u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj mjestimice pada slab snijeg. Jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanje.

Za sav promet otvorena je dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, brzina vožnje ograničena je na 40 km/h zbog jakog vjetra.

Na Sljemenskoj cesti, Jadranskoj magistrali (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene, kao i na županijskim i lokalnim cestama na području Imotskog obavezna je zimska oprema (ceste su otvorene za sve skupine vozila).
IZVOR: HAK

18.12.09