Lovci nastradali u minskome polju

Tri lovca upala su u subotu poslijepodne u minsko polje u visokom, teško pristupačnom predjelu Crne Njive - Krajinove staje na planini Dinari, kod zaseoka Bogovića kuće.


Od načelnika Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslava ćurića doznaje se da je jedan od trojice lovaca ranjenih umro, a druga dvojica teško ranjenih na liječenju su u splitskoj Kliničkoj bolnici.

"Umro je 23-ogodišnji Tino Krajina iz Sinja", izvjestio je načelnik ćurić.

Neslužbeno se doznaje kako je Krajina već bio mrtav kada je nakon gotovo trosatne akcije spašavanja uz pomoć helikoptera izvučen iz minskog polja. Njegovo je tijelo prebačeno na Odjel za patologiju KB Split.

Njegov kolega N. K. (35) iz Splita ranjen je u prsa, a S. L. (27) ima vanjski prijelom desne noge. Helikopterom su prebačeni u splitsku bolnicu i nakon medicinske obrade su, kako se doznaje, stabilno i izvan životne opasnosti.

Da su sva trojica ranjena u eksploziji mine, mobitelom je policiji javio jedan od njih u 14 i 37 sati.

Dvojica su sama uspjela izaći iz minskoga polja, a trećega, najvjerojatnije Krajinu, su u 17 i 15 sati izvukli policijski pirotehničari.

U akciji spašavanja, osim pirotehničara s tri Landrovera te ekipe Hitne medicinske pomoći iz Sinja, sudjelovao je i helikopter koji je stigao iz Zagreba.

Minsko polje u koje su lovci ušli je na udaljenom i vrlo nepristupačnom planinskom terenu, kažu u splitskoj policiji.





IZVOR:IskonInternet

02.05.05