U Sinju se obilježava 10. godišnjice smrti prvog Hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana


FOTO: www.hdz-samobor.com
U Sinju se obilježava 10. godišnjice smrti prvog Hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana, koji je ujedno i počasni vojvoda Viteškog alkarskog društva. Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan sa suradnicima vijenac je položio jutros. Gradska organizacija HDZ-a položit će vijence i zapaliti svijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u 17,00 sati, a zatim ispred biste dr. Franje Tuđmana na gradskom Trgu koji nosi njegovo ime. Misa zadušnica služit će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 18,00 sati.
                                                               
Vijence će položiti i predstavnici VAD-a, braniteljskih udruga i nezavisni vijećnik Miro Bulj, nositelj liste HČSP-a, HP-a, HPP-a i HDS-a. Na odavanju počasti dr. Tuđmanu jutros na zagrebačkom Mirogoju nazočila su četiri alkara i četiri alkarska momka te dva člana uprave VAD-a.

UHBDDR Sinja poziva svoje članove i druge koji štuju lik i djelo prvog hrvatskog prerdsjednika na svetu misu u 18,00 sati u crkvu Gospe Sinjske. Udruga poziva građane Sinja da večeras u svojim domovima upale svijeću u znak sjećanja na dr. Franju Tuđmana.

10.12.09