"Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti“


Udruga za pomoć i prevenciju u rješavanju problema ovisnosti „Novi put“ u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca obilježava „Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti“ koji se obilježava na nacionalnoj i lokalnoj razini.
U tom razdoblju Udruga je organizirala niz aktivnosti pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske Ureda za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti, a posebno učenika i mladih sa područja Grada Sinja i Cetinskog kraja na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga.
Aktivnosti koje su organizirane u svrhu obilježavanja „Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti“ su ciklus tematskih predavanja, tematskih radionica i parlaonica-komunikacijskih skupina pod nazivima:
“Alkohol,droga i pušenje-štetne posljedice”
„Moj stav o ovisnosti“
„Pravom odlukom u siguran život“
„Znanjem protiv ovisnosti ”
„Bolje spriječiti, nego liječiti“.
“Pušenje u javnim prostorima-da ili ne?”
„Ispravnim životom protiv ovisnosti“
„Droga je zlo“
“Stop pušenju”
Te igraonica znanja o ovisnosti „Prvi koraci u siguran život“
Navedenim aktivnostima su obuhvaćene osnovne škole sa područja Grada Sinja i Cetinskog kraja odnosno Osnovna škola Ivana Lovrića, Osnovna škola Fra Pavla Vučkovića, Osnovna škola Ivana Mažuranića, Osnovna škola Kamešnica-Otok.
Do kraja razdoblja obilježavanja „Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti“ Udruga ima u planu organizirati još tematskih radionica i komunikacijskih skupina.

10.12.09