Nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac u posjetu Cetinskoj krajini



Nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac danas je boravio u Sinju gdje se sastao s gradonačelnikom Ivicom Glavanom koji ga je upoznao s problemima Cetinskog kraja. Primorac je obećao kako, kad postane predsjednik, neće zaboraviti Sinj i Cetinsku krajinu. Primorac je istaknuo da je od najranije mladosti vezan za ovaj kraj. Posjetio je Crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske i odjeljenje Centra Juraj Bonači, u kojem se družio sa štićenicima te im darovao laptop i DVD player.

Gostujući na Hit radiju predsjednički kandidat Primorac izjavio je kako "želi služiti Gospodinu i narodu" te kako će to biti njegova inspiracija kada postane predsjednik Republike Hrvatske. Nakon izbora će, kazao je primorac, "krenuti jedna nova Hrvatska bez mita i korupcije". Primorac je kazao kako u današnjoj Hrvatskoj "možete imati kaznena dijela, pljačkati milijune i biti predsjednički kandidat" ali "to nije Hrvatska o kojoj je on sanjao". Kada postane predsjednik, kaže, radit će na tome da jedni ne kopaju po smeću, a drugi žive po luksuznim vilama.

Nakon Sinja Primorac je posjetio Otok, gdje se sastao s Antom Tadijom Norcem, ocem generala Mirka Norca, te Trilj.   

www.net.hr
Primorac napada:
'Neke majke imaju 1000 kn penzije, a neke imaju jahte'

'Dok hrvatski građani kopaju po kontejnerima, a moja i vaše majke žive od mirovine od 1000 ili 1600 kuna, neke majke vlasnice su jahti i u 70. godini polažu skiperske ispite', kazao je Primorac.
"Moj brat Damir nije postao predsjednik suda iako je imao apsolutnu potporu zato što bi danas bio predsjednik Županijskog suda i zato što bi bilo pokrenuto najmanje deset procesa", izjavio je predsjednički kandidat Dragan Primorac na konferenciji za novinare u Splitu, na kojoj se "okomio" na protukandidate Nadana Vidoševića i Milana Bandića, piše Večernji list.

Konkretizirao je da bi procesi, da je njegov brat predsjednik Županijskog suda, bili otvoreni zbog slučaja Dalmacijacementa i Hajduka.

Inzistirat će na objavljivanju imovinskih kartica iz 90-ih svih predsjedničkih kandidata i usporedbi s onim što imaju sada.

"Dok hrvatski građani kopaju po kontejnerima, a moja i vaše majke žive od mirovine od 1000 ili 1600 kuna, neke su majke vlasnice jahti i u 70. godini polažu skiperske ispite", kazao je Primorac.

Primorac je predložio da Bandić i Vidošević, koji su izjavili da su uredno platili porez na nekretnine, dostave izračun vrijednosti imovine i plaćenog poreza, ali da prikažu, a poziv je uputio svim predsjedničkim kandidatima, i imovinu očeva, majki, djece, unuka...
IZVOR: net.hr

08.12.09