Ostavka tajnice Poparić mijenja Gradsko vijeće Sinja

Nemirna vlast

Tajnica Grada Sinja Nataša Poparić, koja je i predsjednica Gradske organizacije SDP-a, podnijela je ostavku gradonačelniku Ivici Glavanu.
 - Točno je, gospodinu gradonačelniku podnijela sam usmenu ostavku koju sam obrazložila osobnim razlozima – potvrdila nam je Poparićeva. Kako smo neslužbeno doznali, Nataša Poparić ostat će na dosadašnjoj dužnosti do kraja godine, a poslije toga očekuje da bude raspoređena na druge poslove u gradskoj upravi. Poparić je diplomirana pravnica.
Navodni “osobni razlozi” kojima je Poparićeva obrazložila svoju ostavku zapravo su pitanje međusobnog povjerenja između tajnice i gradonačelnika poslije optužbe iz SDP-a da je gradonačelnik Glavan pod formom “otklanjanja pogreške” nezakonito promijenio Urbanistički plan uređenja Gospodarske zone Kukuzovac.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA


Nezavisni Miro Bulj postaje ‘vaga’ među vijećnicima

Ostavka Nataše Poparić utjecat će na funkcioniranje gradske vlasti. Tri SDP-ova vijećnika bila su u neformalnoj koaliciji s vladajućom Nezavisnom listom dr. Stipislava Jadrijevića i HSLS-om, osiguravajući u Gradskom vijeću većinu i donošenje odluka koje je predlagao gradonačelnik Glavan.

Javna tvrdnja SDP-a da gradonačelnik nezakonito mijenja Urbanistički plan uređenja GZK i posljedična odluka Nataše Poparić da se odrekne dužnosti tajnice dovest će u pitanje dosadašnju većinu, ali i to hoće li vladajuća Nezavisna lista dr. Jadrijevića ubuduće uopće kontrolirati Gradsko vijeće.

Od ukupno 19 vijećnika, Nezavisna lista dr. Jadrijevića ima šest, tu su još dva vijećnika HSLS-a, a vrlo je izvjesno da će ih podržati iz HSS-a isključeni vijećnik Miro Barać koji je postao nezavisni napuštanjem koalicijske liste s HDZ-om na kojoj je izabran za vijećnika.

Na drugoj strani naći će se šest vijećnika HDZ-a i tri SDP-a, a nezavisni vijećnik Miro Bulj mogao bi postati “vaga” i u Gradskom vijeću imati presudnu ulogu.
Toni paštar / EPEHA

05.12.09