"Dan sjećanja na žrtvu Vukovara“


FOTO: croatia.org

Delegacija Grada Sinja na čelu s gradonačelnikom Ivicom Glavanom, predstavnici ostalih jedinica lokalnih samouprava Cetinskog kraja, VAD-a i braniteljskih udruga danas, 18. studenoga, su u Vukovaru gdje sudjeluju na manifestaciji „Dan sjećanja na žrtvu Vukovara“. Gradonačelnik Sinja sastat će se s vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom kojemu će predložiti potpisivanje povelje o prijateljstvu ili bratimljenju ova dva grada.

Povodom obilježavanja Dana Grada Vukovara Udruga tjelesnih invalida Sinja UTIS organizira večer sjećanja „Moje svjetlo za Vukovar“. Na Trgu dr. Franje Tuđmana u 17,00 sati zapalit će se 1 700 svijeća u znak sjećanja na 1 700 poginulih vukovarskih žrtava. Svijeće će se moći kupiti na Trgu, a prihod od prodaje namijenjen je udruzi tjelesnih invalida Grada Vukovara. Akciju udruge UTIS podržava i Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata koja poziva sve građane da im se pridruže večeras na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Dan sjećanja na Vukovar obilježit će se i u Trilju. Prigodni program počet će u 16,30 paljenjem svijeća na mostu. Program će se nastaviti polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i molitvom odriješenja za poginule u 17 sati kod spomenika Sv. Mihovila.
Izložba „Ratne fotografije 126. brigade HV-a“ bit će otvorena u 17,30 u OŠ Trilj nakon čega će biti izveden recital „Moja Domovina“. Udruga osoba s invaliditetom Trilja u centru grada prodaje svijeće. Prikupljena novčana sredstva namijenjena su invalidima Vukovara.

18.11.09