"Moje svjetlo za Vukovar"

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije u dvodnevnoj je posjeti Vukovaru, gdje će potpisati Sporazum o prijateljstvu i suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom te sudjelovanju u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Na Danu sjećanja na herojski Vukovar sudjelovat će izaslanstvo VAD-a,  te alkari i alkarski momci.

Povodom obilježavanja Dana Grada Vukovara Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja UTIS organizira večer sjećanja „Moje svjetlo za Vukovar“. Prigodni program održat će se sutra, 18. studenoga, na Trgu dr. Franje Tuđmana od 17,00 sati. Akciju podržava i Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata koja poziva građane da večeras na svojim prozorima upale svijeće i da se molitvama prisjete svih branitelja koji su položili život za hrvatsku neovisnost.

Dan sjećanja na Vukovar obilježit će se i u Trilju. Prigodni program počet će sutra, 18. studenoga, u 16,30 paljenjem svijeća na mostu. Udruga osoba s invaliditetom grada Trilja danas i sutra u centru grada će prodavati svijeće, a prikupljena novčana sredstva bit će dostavljena invalidima Vukovara. Program će se nastaviti polaganjem cvijeća, paljenje svijeća i molitvom odriješenja za poginule u 17 sati kod spomenika Sv. Mihovila. Pola sata nakon toga u OŠ Trilj otvorit će se izložba „Ratne fotografije 126. brigade HV-a, ratna događanja i ratni put, te će biti izveden recital „Moja Domovina“. Udruga osoba s invaliditetom grada Trilja danas i sutra u centru grada će prodavati svijeće a prikupljena novčana sredstva bit će dostavljena invalidima Vukovara.

17.11.09