Predavanje na temu "Prevencija ovisnosti"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti ''Novi put'' organizira u sklopu svog projekta Sinj – grad zdrave mladeži u suradnji sa Savjetom mladih Grada Sinja predavanje za djelatnike školskih i predškolskih ustanova odnosno voditelje i članove njihovih preventivnih programa, roditelje, liječnike obiteljske medicine, socijalne radnike i predstavnike policije pod nazivom „Prevencija ovisnosti“,u Sinju 16. studenog 2009.
Predavač će biti jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za problematiku ovisnosti mr. krim. Dubravko Klarić, predstojnik Ured za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade Republike Hrvatske, stručni suradnik i predavač na Policijskoj akademiji u Zagrebu, bio je član više Humanitarnih udruga koje u svojem programu imaju aktivnosti vezane uz suzbijanje i prevenciju zloporabe droga, a također je  i član Međunarodnog udruženja za suzbijanje droga (I.D.E.A.) i Međunarodne policijske asocijacije (I.P.A.), Strukovne udruge kriminalista Hrvatske, a bio je Predsjednik Povjerenstva za suzbijanje zloporabe opojnih droga Zagrebačke županije (2002. – 2008.) i član je Etičkog povjerenstva Zagrebačke županije.
Mr. krim. Dubravko Klarić govoriti će o programu primarne prevencije zlouporabe sredstava ovisnosti, a cilj predavanja je dodatna edukacija prosvjetnih djelatnika, roditelja i predstavnika policije o realizaciji preventivnih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama.
Predavanje će se održati u Dvorani Franjevačkog samostana u Sinju, u ponedjeljak 16. studenog, s početkom u 19:00 sati.

13.11.09