9 od 14 temeljnih organizacija HDZ-a Sinja uputilo dopis predsjednici stranke Jadranki Kosor sa zahtjevom da se raspusti sinjski HDZ?!

Na e-mail Hit radija stigla je obavijest se e-mail adrese: hdz-sinj@net.hr u kojem stoji kako je 9 od 14 temeljnih organizacija HDZ-a Sinja uputilo dopis predsjednici stranke Jadranki Kosor sa zahtjevom da se raspusti sinjski HDZ te da se održi Izvanredna izborna skupština. Prije dopisa upućenog predsjednici stranke Jadranki Kosor predsjednici devet temeljnih ogranaka pisanim putem su se obratili Gradskoj organizaciji HDZ-a Sinj i predsjedniku Stipi Jukiću. 
U dopisu kojeg je dobio Hit radio, a kojeg su potpisali predsjednici temeljnih ogranaka HDZ-a Radošić, Karakašica, Gljev, Turjaci, Bajagić, Jasensko, Čitluk, Obrovac i Zelovo stoji kako je nezadovoljstvo potaknuto dosadašnjim radom Gradskog odbora, osobito zbog svibanjskih lokalnih izbora na kojima je HDZ izgubio vlast u Sinju, te zbog:„nesmiljene hajke i šikaniranja potpisnika dopisa i svakoga onoga koji izrazi nezadovoljstvo izgubljenim i loše vođenim lokalnim izborima u Sinju 2009. g.“
Predsjednik sinjskog HDZ-a Stipe Jukić kazao je kako je Gradski odbor uputio temeljnim ograncima zahtjev da se očituju o rezultatima izborima, te da navedu svoje prijedloge o daljnim aktivnostima u stranci. Prema riječima predsjednika Stipe Jukića: “da u stranci nije bilo ljudi koji si uzimaju predznak HDZ-a, a rade za druge liste, HDZ bi sigurno dobio izbore”.

29.10.09