Otpala trećina stropa u muškoj svlačionici gradskog bazena Sinj

Raspadnuti komad stropa koji je pao u muškoj svlačionici / Vito Perić /CROPIXU muškoj svlačionici Gradskog bazena u Sinju urušila se i otpala skoro trećina stropa od gips-ploča. Ujedno se odvojio od zida veliki garderobni ormar koji je također pao na pod. Srećom, bazen je zatvorne za korisnike pa u trenutku nezgode u svlačionici nije bilo nikoga.

- I sad protrnem promislivši što je moglo biti da se u tom trenutku zatekao netko u svlačionici jer je, kao što i vidite, šteta velika i samo ovaj ormar je toliko težak da ne znam što bi se dogodilo da je neko dijete ili odrasli kupač u tom trenutku spremao odjeću u ormar - rekao nam je domar na bazenu Josip Gabrić dok nas je vodio u svlačionicu.

Voditelj Gradskih objekata, Boris Filipović Grčić kaže kako je sve snimio fotoaparatom radi dokumentacije i obavijestio koncesionara bazena Milivoja Bebića. Sam Bebić nije bio raspoložen za izjave jer je, kako je rekao, umoran od svih događanja oko bazena. Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan rekao je kako se dogodilo ono što se moglo i očekivati.

- Sada se vidi da smo opravdano zatvorili bazen za korištenje, dok se cijela situacija i oko koncesije i oko samog objekta ne uredi kako treba. Ovaj događaj u neku ruku daje i za pravo gospodinu Bebiću koji se upravo zbog ovakvih stvari, odnosno loše izvedenih radova spori s izvođačima. Stoga bazen i nema uporabnu dozvolu jer tvrtka TIM sport nije platila izvođačima koji zbog toga nisu predali projektnu dokumentaciju.

Bebić je tvrdio kako neki građevinski zahvati i radovi na uređenju interijera nisu izvedeni po pravilima struke te upozoravao na mogućnost ovakvih nezgoda. Mi smo opravilno procijenili da je potrebno zatvoriti bazen kako bi ga otvorili kada se steknu svi uvjeti. Da se u ovom slučaje netko ozlijedio ja bih prvi snosio odgovornost - rekao je Glavan.

Prema njegovim riječima ovaj događaj na bazenu će otvoriti i niz drugih pitanja oko sudbine objekta.

- Sad se vidi pravo stanje stvari. Mi i dalje radimo na tome da se urede odnosi između nas i koncesionara. Uskoro ćemo imati sastanak s Bebićem na kojem ćemo predložiti otkup koncesije, a o ovoj nezgodi očekujem od voditelja objekta cjelovito izvješće. Nelogično mi je da Grad mora izdvajati novac iz proračuna za nove građevinske i druge zahvate na novoizgrađenim objektima, kao što je to u slučaju i bazena i gradskog stadiona jer i tamo ima evidentnih propusta.

Što se tiče članova sinjskog vaterpolo kluba Grad će im osigurati dva puta tjedno prjevoz do splitskog bazena kako bi nastavili treninge. A građani te prvenstveno oporba u gradskom vijeću valjda će sada shvatiti zašto smo bili prisiljeni na nepopularnu mjeru zavtaranja bazena - rekao je na kraju Glavan.

Inače neslužbeno smo doznali da je do urušavanja stropa došlo zbog toga što su tijekom vremena gips ploče otežale zbog kondenzacije usljed vlage i ispravanja u svlačionici pa su pale jer nije bilo žičane konstrukcije koja se u ovakvim zahvatima koristi kako bi se gips-ploče zakačile za betonsku deku iznad tako bile stabilne.Vito Perić / EPEHA
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

29.10.09