Utorak, 12.12.2017.

‘Ne daj se, Cetino!’: Pokazali smo da se može i isplati boriti!

Povodom odbacivanja Studije utjecaja na okoliš KKPE Peruća, Mislav Cvitković, mag. Phys. U ime Građanske inicijative ‘Ne daj se, Cetino!’ uputio je priopćenje za javnost koje donosimo u cijelost
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uskoro 5. Božićni sajam u Trilju

Turistička zajednica grada Trilja ogranizira 5. Božićni sajam koji će se održat 17. prosinca 2017. godine od 10 do 15 sati na parkingu kod visećeg mosta u Trilju.
Program počinje u 10 sati svečanim otvaranjem i početkom natjecanja u pripremi fritula. Od 4 prijavljene ekipa, stručni žiri će odabrati najbolje i najukusnije te dodijeliti nagrade.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proizvedeno hit gnojivo u Hrvacama


Lumbri kultura (uzgoj crvene kalifornijske gliste), tj. proizvodnja humusa je posao koji s visokom učinkovitošću štiti okoliš. Kalifornijske gliste su najbolji proizvođači prirodnog, ekološkog humusa koji se koristi u cvjećarstvu, povrtlarstvu i ima široku primjenu u poljoprivredi, a odnedavno se koristi i za proizvodnju humusa na Braniteljskoj zadruzi ‘Patriot’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Podjela božićnica građanima cetinskog kraja

Gradovi i općine s područja cetinskog kraja i ove godine dijele božićnice i poklon pakete za građane u potrebi.

Kao što smo izvjestili, Grad Sinj je ove godine po prvi put osigurao isplatu božićnica za nezaposlene građane, koje se dijele od 11. do 15. prosinca u prostorijama Crvenog križa uz obvezno predočenje osobne iskaznice. Sinjski umirovljenici će svoje božićnice početi primati od ponedjeljka, 18. prosinca, a korisnici minimalne naknade Centra za socijanu skrb Sinj dobit će svoje božićne poklon pakete.

Grad Trilj će krajem ovog tjedna također početi s podjelom božićnica za umirovljenike i poklon paketa za socijalno ugrožene sa svoga područja, dok je Općina Otok osigurala 70 poklon paketa za socijalno ugrožene osobe.

Poklon pakete za svoje socijalno najugroženije sugrađane dijelit će i Općina Dicmo, kao i Grad Vrlika.
IZVOR: WWW.FERATA.HR