Ponedjeljak, 12.12.2011.

Pobjednica ovogodišnjeg literarnog natječaja Udruge Srma je Paula BlaževićPobjednica ovogodišnjeg literarnog natječaja Udruge Srma je Paula Blažević, učenica Va razreda OŠ Ante starčevića iz Dicma. 5 nagrađenih učenica danas je u Udruzi Srma u Sinju preuzelo prigodne nagrade za najbolje literarne radove.
Od 2. studenog do 5. prosinca na temu ''UMJESTO NASILJA JA ŽELIM…'' pristiglo je 15 radova iz 4 OŠ s područja Cetinske krajine: Ante Starčevića - Dicmo, Kamešnica - Otok, Ivana Lovrića - Sinj i Fra Pavla Vučkovića - Sinj. Tročlana komisija u sastavu: profesor hrvatskog jezika i književnosti, roditelji i predstavnik Srme. je bodovala pristigle radove, pa su uz Paulu, još 4 učenice podijelile drugo mjesto s jednakim brojem bodova – 25. Najbolji radovi objavljeni su na web stranici Udruge Srma www.udruga-srma.hr, kao i bodovna lista.
Literarni natječaj dio je programa ''Dosta je, neću nasilje!'' kojega Udruga Srma provodi u Sinju svake godine u studenom i prosincu od 2006.g. Proveden je povodom Međunarodnog dana tolerancije 16. studenog, Međunarodnog dana prevencije nasilja nad djecom 19. studenog i Međunarodnog dana dječjih prava 20. studenog.

Održana 2. palačinkijada

U Košutama je jučer održana 2. palačinkijada. Pobjednica je Marinka Dukić, koja se natjecala pod imenom Mrtva Živa. Ona je prema ocjeni tročlanog žirija, među 20 natjecatelja, spremila najukusnije palačinke. Drugo mjesto osvojio je David Dukić – Račijak, a treće Ivana Bakić – Stara cura.
Palačinkijadu je, povodom 2. godine svoga djelovanja, organiziralo Društvo za očuvanje i promicanje kulturne baštine 'Košuta'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest o podjeli božićnica umirovljenicima

Dana 14. i 15.  prosinca (srijeda i četvrtak) 2011. godine u prostorijama Crvenog križa počet će podjela božićnica umirovljenicima sa područja Grada Sinja, čija ukupna mirovinska primanja ne prelaze iznos od 1.600,00 kuna mjesečno.

Podjela će se vršiti:
14. prosinca od 09:00 do 18:00 sati
15. prosinca od 08:00 do 14:00 sati

Božićnica iznosi 170,00 kuna po umirovljeniku.
Sredstva za dodjelu božićnica osigurao je Grad Sinj.
NAPOMENA: Obvezno predočiti osobnu iskaznicu korisnika i zadnji odrezak od isplate mirovine; korisnici stranih mirovina donose i dokaz o zadnjoj isplaćenoj mirovini!
IZVOR: GRAD SINJ

Biciklistički spustBiciklistički klub Krš iz Splita organizira utrku u disciplini biciklistički spust. Utrka će se održati  u nedjelju 18. prosinca na stazi GREDA pokraj mjesta Bitelić (gdje je paragliding sletište).
Manifestacija počinje u 10.00 službenim treninzima, a završava  finalnom vožnjom koja je na rasporedu u 15.00. Očekuju se natjecatelji iz šire regije, a sama manifestacija označava zatvaranje downhill sezone u Hrvatskoj.

Pozivamo sve zainteresirane dođu i svojim prisustvom podupru vozače.

Ukratko: dođite, vidite, navijajte.

Večeras predstava 'Ružno pače'

U okviru 'Dječjeg tjedna', kojeg su organizirale Udruge 'Cjelovit život' i 'Četiri plus' u dvorani Gospe Sinjske glumac Enes Kišević izvest će predstavu za djecu 'Ružno pače'. Početak predstave je u 18 sati i 30 minuta, a ulaz je besplatan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Udruga za mali nogomet grada Sinja ove godine organizira 30. Jubilarni Božićno-novogodišnji turnir 'Sinj 2011.' U okviru turnira održat će se i pozivni turnir djece 'Škole nogometa u malom balunu'. Zainteresirane ekipe mogu se prijaviti do 16. prosinca na brojeve: 095/808-6011 ili 098/784-157.


Rezultati utakmica 11. kola UMN Sinj, igrano 11.12.2011.
C.B. RODA – SWISS BOYS 3 : 6 (2 : 3)
(Dario Sablić, Željko Sablić, Ivica Romac – Tomislav Gaurina 3, Ivan Bulj 2, Dino Vuković)
Utakmicu sudili: Teo Pavić i Ivan Ćurak

JUKIĆ DAM – KAMEN BULJAN NINO TERM   4 : 8 (0 : 4)
(Ivan Galić 3, Loća Dević – Andrija Botica 3, Stipe Pavić 2, Ivan Gudelj, Nediljko Bašić, autogol)
Utakmicu sudili: Teo Pavić i Ivan Ćurak

MNK SUTINA – AZRA 1986 9 : 6 (5 : 0)
(Ivica Vrdoljak 3, Ante Piplica 2, Ante Vrdoljak, Stipe Vrdoljak, Darijo Marasović, Ivan Stričević – Ante Svalina 3, Stipe Benja, Tomislav Grgić, Ante Kelava)
Utakmicu sudili: Teo Pavić i Ivan Ćurak

MNK SATRIĆ CASPER – Š.D. DICMO KLESARSTVO  2 : 2 (0 : 2)
(Krešimir Maretić, Marko Bošnjak – Frane Blažević, Marko Ćapeta)
Utakmicu sudili: Alen Kovačić i Marinko Klarić Kukuz

BRNAZE – Š.D. BRANITELJ   6 : 2 (4 : 0)
(Tomislav Ivković 3, Stipe Balajić 2, Ante Jukić – Ante Galić, Branimir Grgić)Utakmicu sudili: Alen Kovačić i Marinko Klarić Kukuz

IKO PROMET – TORCIDA OTOK C.B. LITRE 0 : 3 (0 : 0)
(Stipe Banić Škojo 2, Jurica Vugdelija)
Utakmicu sudili: Alen Kovačić i Marinko Klarić Kukuz

IZVOR: WWW.FERATA.HR