Subota, 12.12.2009.

Proračun Općine Otok za 2010. g. iznosi 11.870.000,00 kuna

Općinsko vijeće općine Otok donijelo je proračun za iduću godinu. Za sve planirane i ostale aktivnosti Otočani su predvidjeli 11.870.000,00 kuna.

U Sinju prikupljeno 30 doza krvi

U organizaciji kluba navijača Maligani iz Sinja i Zagreba, a u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sinj danas, 12. prosinca, provedena je akcija dragovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 30 doza. 19. prosinca upriličit će se još jedna akcija darivanja krvi, a organizator je udruga navijača Hajduka - Torcida Cetinski kraj.

Humanitarni božićni sajam

Danas, 12. prosinca, u triljskoj športskoj dvorani održan je Humanitarni božićni sajam, a prihod od prodaje namijenjen je nabavci ultrazvučnog aparata.
 Sutra, 13. prosinca, od 16,00 sati u triljskoj kino dvorani održati će se revija mažoretkinja u juniorskoj kategoriji. U 19 sati upriličit će se koncert duhovne glazbe, na kojem nastupaju Zbor medicinski sestara Split te Gradski zbor Trogir. Od sutra pa do 21. prosinca u triljskom gradskom parku, u organizaciji Grada Trilja bit će izrada i postavljanje božićnih jaslica.

Predstavnici VAD-a i Grada Sinja u posjetu Udruzi Vil Grenadier

Predstavnici Viteškog alkarskog društva i Grada Sinja, otputovali su  uzvratni posjet odredu starih ženevskih topnika u Ženevu. Naša delegacija sudjelovat će na godišnjoj skupštini njihove Udruge  koja će se održati u nedjelju, 13. prosinca .

Obavijest za umirovljenike

Od ponedjeljka počinje podjela božićnica sinjskim umirovljenicima.  Božićnice u iznosu od 170 kuna dobit će umirovljenici čija mjesečna primanja ne prelaze 1600,00 kuna. Podjela će se vršiti u prostorijama GHradskog društva Crvenog križa u ponedjeljak  i utorak  od 9 do 19 sati. Sobom je potrebno ponijeti zadnji odrezak od mirovine i osobnu iskaznicu.

I Grad Trilj za svoje umirovljenike čija primanja ne prelaze 1600 kuna,  osigurao je božićne bonove u iznosu od 200,00 kuna. Podjela Božićnica počinje od  ponedjeljka u Gradskoj upravi. Sobom je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak mirovine. Bonovi se mogu iskoristiti do kraja godine.

Izviđači odreda porječana «Malin» putuju u Zagreb po Betlehemsko svjetlo

Izviđači  odreda porječana  «Malin» sa starješinom Slavenom Kardošom sutra, 13. prosinca, ujutro putuju u Zagreb po Betlehemsko svjetlo. Do sljedeće nedjelje svjetlo će biti u prostorijama OŠ „Marka Marulića“  kada će ga izviđači predati svećenicima Svetišta Gospe Sinjske.

Obavijest

Osnivačka Skupština Društva za očuvanje i promicanje kulturne baštine „Košuta“ iz Košuta održati će se sutra, 13. prosinca u OŠ „ Košute“ s početkom u 17 sati. Iz inicijativnog odbora pozvali su sve zainteresirane za ples, glumu i druge kulturne djelatnosti da se odazovu pozivu.

Kino danas

Na repertoaru sinjskog kina večeras od  17,30 sati te od 19,45 sati prikazuje se američki film “Sumrak saga–Mladi mjesec”.

Sport

U športskoj dvorani danas, 12. prosinca, od 19,30 sati igra se susret 10. kola A2 košarkaške lige između Alkara i Šibenke 4.

Košarkaši triljske Cetinske su slobodni.

U posljednjem kolu Dukat prve rukometne lige rukometaši Trilja Pršuti Voštani danas, 12. prosinca, gostuju kod Solina. Početak susreta je 20 sati.

Stanje na cestama

Zbog jake bure dionicom autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, državnom cestom
D 54 Maslenica- Zaton Obrovački i Jadranskom magistralom od Senja do Karlobaga smiju prometovati samo osobna vozila.

Paškim i Krčkim mostovima zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila (autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama), a Jadranskom magistralom između Bakra i Senja, te između Karlobaga i Svete Marije Magdalene za I. i II. skupinu što dodatno uključuje vozila s natkrivenim tovarnim prostorom. Jak vjetar povremeno usporava promet na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na:

D 1 Drežničko Selište-Plitvice-Korenica-Udbina-Klapavice
D 25 Korenica-Lički Osik,
D 42 Saborsko-Selište,
D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac,
D 217 Grabovac-G. Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo,
D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj
D 506 Bruvno- Dobroselo-Mazin
IZVOR: HAK