Petak, 12.12.2008.

U ALKARSKOJ ERGELI 3 KONJA ZARAžENA SALMONELOM

Zbog sumnji na zaraženost salmonelom od 11 konja u alkarskoj ergeli uzeti su uzorci krvi koji su pregledani u Hrvatskom veterinarskom zavodu gdje je kod tri grla utvrđena zaraženost te da su kliconoše zaraze. Ta će grla biti eutanizirana doznajemo od veterinara, a o sudbini još dva grla odlućit će se nakon još jedne postupka liječenja. I pored ovih zdrastvenih problema iz vodstva VAD-a poručuju da održavanje 294. Alke nije upitno.

U HRVACAMA PRIKUPLJENO 67 DOZA KRVI

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Hrvace na današnjoj akciji prikupili su sveukupno 67 doza krvi. Ante Omrčen zahvalio je svima koji su se odazvali pozivu na akciju te istaknuo kako je to do sada najaveći broj davatelja koji su se odazvali akciji u Hrvacama. Inače, ovo je posljednja od četiri planirane ovogodišnje akcije u Hrvacama, a do kraja godine u organizaciji sinjskog Crvenog križa održat će se još jedna, i to u Tijarici, 29. prosinca.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

Foto video udruga Sinj i Poglavarstvo Grada Sinja organizatori su izložbe fotografija nazvane "Naši puti". Izložba će biti otvorena večeras u 19,00 sati u galeriji Galiotović.

OBAVIJEST

Udruga Srma za sutra, 13. prosinca, je najavila organizirano čišćenje Kamička čiji su obronci kako stoji u dopisu već poprilično zagađeni smećem, plastičnim bocama čašama, bocama od alkohola i sličnim. Voditeljica projekta Snježanka Jadrijević istaknula je za naš radio kako su pozvani svi građani od 10 do 12 sati te da sudjeluju u ovoj akciji, kojoj će se priključiti izviđački odredi i "Vodovod i čistoća". Za građane su osigurane zaštitne rukavice. U slučaju lošeg vremena akcija će se odgoditi do sljedeće subote.

OBAVIJEST

U okviru Božićno-novogodišnjeg programa sutra, 13. prosinca, će se u Trilju u Dječjem vrtiću u vremenu od 10,00 do 12,00 sati održati humanitarni sajam. Prodajom čestitki i aranžmana pomoći će se se socijalno najugroženije obitelji na području Grada Trilja.

OBAVIJEST

Sutra, 13. prosinca, će se na Kupresu otvoriti promotivna kulturno turistička manifestacija vezana za početak zimske turističke sezone u susjednoj republici. županiju Splitsko-dalmatinsku predstavljati će braniteljske zadruge s područja Cetinskog kraja. U okviru ovoga predstavljanja u hotelu "Adria ski" održat će se dalmatinska večer gdje će se prezentirati gastro i turistička ponuda Cetinskog kraja.

ZAVRšEN TURNIR U STOLNOM TENISU

Naslov pobjednika prvog turnira Udruge za prevenciju ovisnosti Novi put u stolnom tenisu za srednje škole s područja Grada Sinja, pripao je Gimnaziji Dinka šimunovića. Turnir je održan danas, 12. prosinca, u okviru projekta prevencije zlouporabe opojnih droga ''Sinj - grad zdrave mladeži'', a pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji Vlade Republike Hrvatske.

OBAVIJEST IZ šRD CETINA

šRD Cetina Sinj sutra, 13. prosinca, će provesti poribljavanje rijeke Cetine i Rude s pritocima. Poribljavanje će se izvršiti kalifornijskom pastrvom dužine 20-25 cm. Ukupne težine 360 kg. Iz društva su pozvali sve članove udruge da dođu na ribnjak "Ruda" u 13.30 sati radi preuzimanja ribe za poribljavanje. što se tiče ove godine društvo je izvršilo poribljavanje 900 kg pastrve i 500 kg šarana.

SPORT

U športskom vikendu najavljujemo susret Košarkaškog kupa Hrvatske. Sutra, 13. prosinca, će košarkaši Alkara svoj susret ovog natjecanja odigrati u Dardi protiv istoimenog drugoligaša. Početak je u 18 sati.

Sinoć je održan sastanak upravnog odbora Junaka,na kojem je provedena analiza jesenskog dijela svih aktivnosti od uspješnosti rezultata natjecanja o financijskom stanju i tekućim aktivnostima kluba. Početak priprema za drugi dio sezone najavljen je za početak siječnja.

Danas, 12. prosinca, se igraju susreti druge kuglačke lige na Poljudu. Vrni Trilj gost je Hrvatskih vitezova u 17 sati, a u isto vrijeme u Trilju se se sataju Sinj i Brodosplit.

32. sjednica Gradskog vijeća Grada SinjaZakazana je 32. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 22. prosinca 2008.g. s početkom u 13,00 sati u prostorima Gradske vijećnice Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:
1.Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Grada Sinja 2008.godinu,
2.Prijedlog Proračuna Grada Sinja za 2009.godinu,
3.Prijedlog Plana razvojnih programa za razdoblje 2009-2011,
4.Prijedlog Odluke o izvršenju Proračuna Grada Sinja za 2009.godinu,
5.Prijedlog Izmjena i dopuna Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Sinja za 2008.godinu,
6.Prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Sinja za 2009.godinu,
7.Prijedlog Izmjena i dopuna Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Sinja za 2008.godinu,
8.Prijedlog Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Sinja za 2009.godinu,
9.Prijedlog Izmjena i dopuna Programa javnih potreba u športu Grada Sinja za 2008.godinu,
10.Prijedlog Odluke o osnivanju pravne osobe za upravljanje javnim športskim objektima Grada Sinja,
11.Prijedlog Zaključka o utvrđivanju prijedloga za imenovanje sudaca porotnika Općinskog suda u Sinju i županijskog suda u Splitu.

KRONIKA 92

PP SINJ, 11.12.2008.g., završena je kriminalistička obrada nad dvadesetsedmogodišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl.173. /Zlouporaba opojnih droga/ KZ-a. U sklopu kriminalističke obrade izvršena je pretraga stana i drugih prostorija koje navedeni koristi, te je pronađen mobitel, nekoliko PVC žličica i metalna žlica sa tragovima heroina, te novac. Dvadesetsedmogodišnjak je uz KP priveden IS žS.
IZVOR: PU SD