Srijeda, 12.12.2007.

USKORO POVRAT ALKARSKOG BLAGA IZ BEOGRADA

Delegacija VAD-a, u sastavu predsjednik Stipe Jukić, dopredsjednik Dinko Bošnjak i bivši predsjednik Ante Boko, jučer je u Beogradu, u Narodnoj banci Srbije, obavila razgovor s direktorom trezora o povratu alkarskog blaga. U trezoru Narodne banke Srbije nalazi se 10,7 kilograma zlata i 454 kilograma srebra, odnosno zlatnika i srebrnjaka s alkarskim motivima po rješenju Stipe Sikirice, te srebrnih rondela.

HUMANITARNA AKCIJA

Udruga "Studenti Cetinske krajine" organizira humanitarnu akciju s ciljem prikupljnja sredstava za kupnju najpotrebnije opreme za rad područnom odjeljenju centra Juraj Bonaći u Sinju. Humanitarna akcija traje od 12.- 31.prosinca 2007.godine i sva prikupljena sredstva iskoristiti će se za kupnju najpotrebijeg materijala za rad i nastavnog materijala područnom odjeljenju centra Juraj Bonaći u Sinju.
Ova humanitarna akcija provodi se u dva koraka. Prvi korak je prikupljanje sredstava u Zagrebu, u prvom redu među studentima ali na humanitarno djelovanje pozvani su i svi ostali. Drugi korak je prikupljanje sredstava u cijeloj Cetinskoj krajini po povratku studenata kući na Božićne i novogodišnje blagdane gdje će studenti, svaki u svom mjestu pokušati upoznati stanovništvo s ovom akcijom i potaknuti ih da pomognu ovu akciju.

Ovom akcijom želimo potaknuti naše studente i sve ostale ljude da se u ovo blagdansko vrijeme sjete onih kojima je potrebna pomoć drugih te da u kršćanskom duhu činimo dobra djela jedni drugima ne samo sada u Božićno vrijeme već tokom cijele godine.
Svi koji se žele odazvati ovoj humanitarnoj akciji novčana sredstva mogu uplatiti na žiro račun udruge 2360000-1101874154, udruga "Studenti Cetinske krajine", Botićev trg 1, 10 000 Zagreb a za sve ostale informacije mogu se obratiti na broj mobitela 098/1825-830.

DANAS ODLUKA O ISKLJUčENJU JAKOVA DUKIćA I MOMčILA BALAJIćA IZ HNS-a

Nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća i neprihvaćanja Prijedloga Proračuna za sljedeću godinu, povjerenik sinjskog HNS-a Stjepan Delija uputio je središnjici i županijskom vijeću stranke zahtjev za isključivanjem Jakova Dukića i Momčila Balajića iz stranke zbog nepoštivanja stranačkih odluka. Kako doznajemo od sinjskog povjerenika Stipe Delije hitna procedura je u tijeku , a odgovor iz središnjice očekuje se danas iza 13 sati.

"KAšTRADINA 2007."

Turistička zajednica Grada Sinja i Savez kuhara mediteranskih i europskih regija organiziraju treću po redu gastro izložbu "Hrvatski gastronomski dragulj" pod nazivom "Kaštradina". Gastro izložba i prezentacija održat će se u četvrtak u hotelu "Alkar" u Sinju s početkom u 18 sati. Cilj ovog projekta je promoviranje i zaštita starih tradicionalnih jela te njihovo prezentiranje kroz turističku ponudu, kao i brendiranje specijaliteta Zagore.

OBAVIJEST

U Trilju je počela podjela božićnih paketa korisnicima pomoći za uzdržavanje Centra za socijalnu skrb, s područja grada Trilja. Korisnici pakete mogu preuzeti u prostorijama Gradskog poglavarstva svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati.

OBAVIJEST

Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja pokrenula je akciju prikupljanja slika za humanitarnu prodajnu izložbu, koja će se održati u palači Tripalo od 17. do 23. prosinca. Slikari koji žele sudjelovati u ovoj humanoj akciji donacijom svoje slike, istu mogu donijeti u Palaču Tripalo tijekom tjedna, u vremenu od 10 do 11 sati ili se javiti predsjedniku udruge Vojislavu Baraću.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMAGradsko društvo Crvenog križa Sinj i klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca u petak, 14. prosinca, organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se upriličiti u restoranu Vreba u Hrvacama od 9 do 13 sati. Organizatori su pozvali sve Hrvatačane da pristupe ovoj humanoj akciji i daruju krv onima kojima je to najpotrebnije.

SPORT

U petak će se s početkom u 19 sati u sinjskoj dvorani odigrati susret prvog kola košarkaškog kupa « Krešimir ćosić» u kojem će se sastati Alkar i Borik Puntamika iz Zadra.

Ragbi klub Sinj obavještava svoje članove i simpatizere kako će se u subotu na igralištu u vojarni «Kula» odigrati s početkom u 14 sati susret između starih i mladih, a u 15 i 30 u vojničkom restoranu priredit će se ručak te podijeliti pehari i priznanja najboljim pojedincima za ovu iznimno uspješnu sezonu.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras od 20 sati prikazuje se američka avanturistička komedija «Lov u Bosni». U glavnoj ulozi igraju Richard Gere i Terrence Howard. Televizijski reporter i kamerman u potrazi su za najtraženijim bosanskim ratnim zločincem. Hoće li biti uspješniji od Interpola, Haškog suda i lokalnih vlasti?