Utorak, 12.12.2006.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na dnevnom redu današnje sjednice Gradskoga poglavarstva koja je najavljena za 13 sati je 11 točaka dnevnoga reda. Gradsko poglavarstvo trebalo bi utvrditi prijedlog izmjena i dopuna Proračuna grada Sinja za 2006 godinu te će utvrditi prijedlog proračuna za sljedeću 2007. Na sjednici poglavarstva je i utvrđivanje prijedloga odluke o izmjeni i dopuni odluke o komunalnoj naknadi kao i izvješće o natječaju za studentske stipendije za tekuću akademsku godinu.

OBAVIJEST IZ POGLAVARSTVA GRADA TRILJA

Gradsko poglavarstvo Trilj obavještava zainteresirane poljoprivrednika sa tamošnjeg područja kako je u tijeku javni poziv za prijavu sadnje višegodišnjih nasada voćke i vinove loze. Grad Trilj i Splitsko-dalmatinska županija sufinancirati će tako dvije trećine cijene sadnice a trećinu plaća investitor prilikom preuzimanja sadnica. Minimalna poticajna površina parcele je 1000 kvadrata za voćnjake dok je minimalna poticajna količina sadnica za vinograde 500 sadnica.
Investitori su obvezni biti u Upisniku obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava a pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. Upis je je otvoren do 7 siječnja 2007. godine.

HUMANITARNA AKCIJA

U samostanskom dvorištu u Sinju održava se Božićni humanitarni sajam - za humanitarno djelovanje Caritasa Gospe Sinjske. Predmeti prikupljeni od građana prodaju se svakodnevno od 9 do 19 sati. Građani koji žele pomoći da Sajam prođe što uspješnije i da se prikupi što više novčanih sredstava za Caritas, predmete za prodaju mogu donositi i tijekom održavanja sajma. Akcija se može podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na žiro - račun otvoren u Splitskoj banci, s naznakom «za humanitarni sajam».

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog križa i klub dragovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca organiziraju zajedničlku akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se upriličiti u restoranu Vreba od 9 do 13 sati. Organizatori su pozvali sve darivatelje krvi i one koji bi to željeli postati da daruju krv onima kojima je to najpotrebnije.

BESPLATNO MJERENJE KRVNOG TLAKA, šEćERA I MASNOćE U KRVI

Patronažne sestre Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije ispostave Sinj povodom blagdana organiziraju besplatnu akciju mjerenja krvnog tlaka, šećera i masnoće u krvi. Akcija će se održati u subotu 16 prosinca u prostorijama samostana svetišta čudotvorne gospe sinjske od 9 do 11. prosinca. Suorganizator akcije je tvrtka «Roche» koja će pregledati aparate za šećer i po potrebi ih zamijeniti novima.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE JOSIPA JOVIćA

Ogranak Matice Hrvatske u četvrtak organizira predstavljanje knjige autora Josipa Jovića naziva «Lijepa naša kolonijo». Predstavljači knjige su akademski slikar Josip Botteri Dini, Mladen Vuković te autor knjige Josip Jović. Predstavljanje će se održati u hotelu Alkar s početkom u 19 sati.

IZLOžBA U GALERIJI GALIOTOVIć

U okviru 50-te godišnjice postojanja pučkog kazališta Sinj u galeriji galiotivić u sinju postavljena je izložba fotografija i ostale arhivske građe nastale tijekom 50 godina rada Pučkog kazališta. Izložba će biti otvorena do 24. prosinca. Pučko kazalište na svoju obljetnici 15 prosinca izvesti će i kultnu sinsjku presdstavu Dujo Manzan i Mate Manistra u gradskom kinu od 20 sati.

"BOžIćNA UTRKA"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti «Novi put» Sinj obavijestila je da će se tradicionalna 9. Božićna utrka «Sinj - grad zdrave mladeži», koja je trebala biti prošli tjedan, održati u četvrtak. Prva trka, u kojoj će sudjelovati učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola, počinje u 14,00 sati.

KRONIKA 92

PP SINJ, 11.12.2006.g. izvršen je očevid u prodavaonici obuće, u koju je prethodne noći izvršena provala. Otuđeno je nekoliko pari čarapa i mobitel.
IZVOR: PU SD