Četvrtak, 12.11.2015.

Mladen Grdović će ovog petka ipak skinuti štikle za nastup u klubu Picadilly

Nakon američke turneje s Antonijom Šolom, Grdović se vraća u rodnu domovinu i predblagdansku turneju započinje u gradu Sinju.
Svima je poznato da je zadarski pjevač Mladen Grdović, osim u Hrvatskoj, izuzetno popularan u cijelom svijetu. Nedavno se vratio sa svoje 20. američke turneje na kojoj mu se u rasprodanim klubovima pridružila i mlada kantautorica Antonija Šola.
Nakon posljednjeg koncerta u Sacramentu Antonija i Mladen su se vrlo spontano zamijenili za cipele. On je obuo njezine štikle, a ona se šetala u njegovim pet brojeva većim lakiranim cipelama. U trenutku kada je Mladen odmarao noge, Antonija je iskoristila priliku i „ukrala“ mu obuću s ciljem da sazna kako je hodati u muškim cipelama. Temperamentom pjevaču nije preostalo ništa drugo nego da navuče njene crvene štikle koje je potom odlučio i zadržati za uspomenu na ovogodišnju turneju.
Iako je od prve snimljene pjesme prošlo punih 37 godina, neumorni Grdović radi punom parom. Tako je svoju predblagdansku turneju odlučio započeti upravo u Sinju – gradu koji je poznat po dobroj zabavi. Najbolja zdravica ovog petka bit će upravo u klubu Picadilly gdje Mladen, ovoga puta bez ženske pratnje u štiklama, dolazi s paletom najboljih dalmatinskih i navijačkih pjesama koje svi s nestrpljenjem očekuju.

Dr. Stipislav Jadrijević u društvu najboljih kirurga u Hrvatskoj



Drugu godinu zaredom portal Najdoktor.com objavio je popis najboljih liječnika i stomatologa u Republici Hrvatskoj prema izboru pacijenata.
Na web stranicama navedenog portala pacijenti iz cijele Hrvatske, prema doživljenim iskustvima, pozitivno ili negativno komentiraju svoje liječnike i stomatologe. Upravo su njihovi komentari bili glavni kriterij odabira najboljih. Naime, ako je određeni liječnik prikupio pet pozitivnih konstruktivnih komentara, odabran je kao najbolji. Također, ako je imao negativnih komentara, gledao se omjer pozitivnih i negativnih.
Tako se među doktorima iz svih krajeva Hrvatske i svih specijalističkih područja našao i istaknuti Sinjanin sa zagrebačkom adresom, kirurg dr. Stipislav Jadrijević.
Ovaj izbor još je jedno u nizu priznanja sinjskom specijalistu opće kirurgije dr. Stipislavu Jadrijeviću za predan, profesionalan i, kako njegovi pacijenti vole kazati, ljudski pristup u radu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Postavljena 9. postaja Križnog puta



Na Gospinom gradu postavljena je deveta postaja Križnog puta – ‘Isus pada treći put pod križem’.
Postaja je dar vjernika Župe Svih svetih Hrvace sa župnikom fra Nevenom Pavlinušićem koji je među župljanima pokrenuo ovu akciju. Postaju križnog puta izradio je akademski kipar Jure Žaja.
Na Gospinom gradu do sada je postavljeno 12 postaja Križnog puta. U pripremi su i ostale dvije postaje. Cijeli projekt Križnog puta na Gospinom gradu bit će dovršen u Korizmi 2016. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proslava blagdana Svetoga Nikole Tavelića u Brnazama



U Brnazama danas počinje trodnevnica Svetom Nikoli Taveliću, zaštitniku mjesta i crkve, čiji se blagdan slavi 14. studenoga.
Mise trodnevnice služit će se s početkom u 16 sati. Misu će danas predvoditi fra Jure Hrgović, sutra, 13. studenoga fra Kristijan Šilić, a u subotu, 14. studenoga fra Antonio Mravak. U subotu prije svete mise u 15,30 sati bit će sveta ispovijed.
Svečanu svetu misu s procesijom u nedjelju, 15. studenoga u 10 sati predvodit će provincijal fra Joško Kodžoman.
Sveti Nikola Tavelić prvi je hrvatski svetac (1340-1391), kojega je svetim proglasio Pavao VI. 1970. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR