Ponedjeljak, 12.11.2012.

Sinj: Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

Dana 12. studenoga 2012. godine v.d. pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom objavila je javni poziv za prijam jednog polaznika m/ž stupnja obrazovanja magistra struke, stručnog specijalista ili visoke stručne spreme poljoprivredne (agronomske) struke - Bilinogojstvo (na poljoprivredne poslove). Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Sinjsko rodilište dobilo novi CTG



Sinjskom rodilištu danas je uručen novi CTG aparat za praćenje trudnoće pred njen kraj i za vrijeme poroda, vrijedan oko 35 tisuća kuna. Aparat je kupljen sredstvima prikupljenima u humanitarnoj akciji koja je pokrenuta u svibnju ove godine, a u koju su se uključile brojne udruge i građani, kao i tvrtke koje surađuju s Domom zdravlja. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Eko udruga " Carpe diem " organizirala čišćenje prilaza šumi kod Pletikosića



Dana 10.studenog 2012.s početkom u 12 sati eko udruga „ Carpe diem „ u suradnji s reprezentativkama rugby sastava organizirala je čišćenje prilaza šumi kod Pletikosića u općini Hrvace, te su očišćena dva ilegalna deponija i propisno odložena. Uz članove udruge i sportašice potporu projektu pružile su Hrvatske šume, Turistička zajednica grada Sinja te mještani.
Nakon akcije čišćenja upriličen je prigodan domjenak za sudionice i sudionike te goste. Ovim putem udruga „Carpe diem“ se želi zahvaliti na susretljivosti osoblju Hrvatskih šuma u gradu Sinju, te našim reprezentativkama Franćeski Pleštini, Antei Dedić te Tihani Žaji kao i osoblju radio postaje „HIT RADIO“.
Udruga ubrzo namjerava organizirati akcije o podizanju svijesti građanja o savijesnom odlaganju kućnog i ostalog otpada.

SUDAC MARTIN TADIĆ POLOŽIO APB/WSB SEMINAR

Hrvatski boksački sudac Martin Tadić iz Sinja, koji je ove godine sudio na olimpijskom turniru u Londonu, uspješno je završio APB/WSB seminar u južnokorejskom Ichonu.
On je jedan od 51 suca koje je AIBA pozvala kao najbolje na svijetu da osrade seminar koji će im omogućiti suđenje najprestižnijih boksačkih natjecanja, APB (AIBA-in profi boks), WSB (Svjetska boksačka liga), te Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre za seniore.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Makaranke posjetile Trilj i Sinj



Dvadesetak članica ZŽ Katarina Zrinski iz Makarske, 11. studenog bile su gošče ZŽ Katarina Zrinski iz Trilja i UŽ Triljanke u humanitarnoj misiji i upoznavanju prirodnih i kulturnih ljepota Cetinske krajine. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vikend-akcija u prometu: zabilježeno 412 prekršaja

Tijekom proteklog vikenda, od 9. do 11. studenog, policijski službenici su na  području Policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli akcije u prometu, s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola, ali i drugih prekršaja u cestovnom prometu.

Tako je tijekom ovog vikenda zabilježeno ukupno 412 prometnih prekršaja.  Najviše vozača, odnosno 101 osoba, sankcionirana je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.  69 vozača  zatečeno je u vožnji pod utjecajem alkohola, dok su 2 vozača zatečena u vožnji pod utjecajem opojnih droga. Ostalih 240 prekršaja odnose se na nekorištenje pojasa i zaštitne kacige, upravljanje vozilom za vrijeme zabrane ili prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nepropisno pretjecanje, upravljanje tehnički neispravnim vozilima, kao i vozilima kojima je istekao rok važenja prometne dozvole i slično.

Tijekom vikenda zabilježeno je 27 prometnih nesreća, u kojima je 6 osoba lakše, dok su 3 osobe teže ozlijeđene.

Napominjemo da će se sa spomenutim akcijama nastaviti i dalje, a sve u cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu. Stoga upućujemo sve sudionike u prometu, a posebno vozače, na potrebu poštivanja zakonskih propisa, ne samo radi izbjegavanja predviđenih sankcija, već radi toga što svojim neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoje i živote drugih sudionika.

IZVOR: PU SD