Petak, 12.11.2010.

PROSLAVA SV. NIKOLE TAVELIĆA

BRNAZE: PROSLAVA SV. NIKOLE TAVELIĆA  (nedjelja, 14. studenoga)
RASPORED DOGAĐANJA U BRNAZAMA:
-TRODNEVNICA – od 11. do 13. studenoga u 16.30 sati  (fra Ante Čovo)
ISPOVIJED – subota, 13. studenoga u 15.30 sati
SREDIŠNJA PROSLAVA  – u nedjelju, 14. studenoga u 10 sati
(procesiju i sv. misu predvodi fra Gabrijel Jurišić)
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

PSIHOLOG NA TELEFONU

Kako bi još više podigla kvalitetu svog rada i usluga, Udruga tjelesnih invalida grada Sinja – UTIS, je  osigurala dežurstvo psihologa. Naime, svakog ponedjeljka u vremenu od 8 do 9 sati psiholog će putem telefona pružati svoje usluge. Ovim se putem pozivaju svi članovi Udruge, kao i ostali građani kojima je potrebna pomoć da se slobodno jave na telefon Udruge 660 – 070.

16. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana 15.  studenoga  2010. godine  (ponedjeljak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  14,00  sati održat će se  16. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
DNEVNI RED:
1.Usvajanje Zapisnika sa 15. sjednice Gradskog vijeća,
2.Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3.Izvješće o  obavljenoj financijskoj reviziji Grada Sinja za 2009. godinu,
4.Prijedlog Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Sinja,
5.Prijedloga Pravilnika o kriterijima  za ocjenjivanje službenika i namještenika  Grada Sinja,...

1. Međunarodni pčelarski sajam “Dalmatina“

Savez pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije organizira 1. Međunarodni pčelarski sajam “Dalmatina“ u hotelu Katarina u Dugopolju. Svečano otvaranje je u subotu 13. studenoga u 10,00 sati, a sajam završava podjelom nagrada i zahvalnica u nedjelju u 15 sati. Na ovom sajmu očekuje se 30 izlagača meda, desetak izlagača pčelarske opreme te ostali izlagači autohtonih proizvoda iz cijele Hrvatske.

Na Trgovačkom sudu u Splitu jučer su otvorene ponude pristigle na natječaj za prodaju tvornice Dalmatinka Nova d.d. u stečaju

Na Trgovačkom sudu u Splitu jučer su otvorene ponude pristigle na natječaj za prodaju tvornice Dalmatinka Nova d.d. u stečaju kao tehnološke cjeline ili u djelovima. Na natječaj su pristigle četiri ponude za kupnju strojeva, zaliha i druge opreme.                                                           
Odboru vjerovnika pristigla je ponuda tvrtke "Frigos Lumen" iz Gale za kupnju tvornice kao tehnološke cjeline sa strojevima koji će se naknadno specificirati. Ponuda je teška 27 milijuna kuna, a iznos bi bio uvećan za cijenu za koju se prodaju strojevi.
Odbor vjerovnika i stečajni sudac zadužili su stečajnog upravitelja da o ponudi izvijesti razlučne vjerovnike i od njih, ukoliko iskažu suglasnost, pribavi potvrdu da se Dalmatinka Nova kao tehnološka cjelina proda neposrednom pogodbom za što su se stekli zakonski uvjeti.

Obavijest

Zamjenica gradonačelnika Sinja Elena Perković Paloš danas, 12. studenoga, u 16,00 sati u Gradskoj vijećnici održat će sastanak s poljoprivrednim proizvođačima–povrtlarima i voćarima. Tema je mogućnost organiziranog otkupa povrtlarskih i voćarskih kultura.

Izložba ptica

Udruga za uzgoj i zaštitu ptica pjevica Sinj u Domu u Brnazama organizira 15. Ornitološko prvenstvo Južnohrvatskog i dalmatinskog ornitološkog saveza „Sinj 2010.“ u okviru kojega će se održati izložba ptica. Posjetitelji će izložbu moći pogledati danas i sutra od 9,00 do 20,00 sati i u nedjelju od 9,00 do 14,00 sati. Na izložbi će biti predstavljeno više od 500 ptica

Stanje na cestama

Na Jadranskoj magistrali (D8), zbog sanacije Šibenskog mosta prometuje se naizmjence.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK